The IT crowd

Net gezien op Canvas: the IT crowd. Een sitcom waar het IT departement van een bedrijf centraal staat. Overacting, stereotypering en overdrijving staan centraal. Het management en zijn drones “upstairs” kennen letterlijk niéts van IT terwijl de disfunctionele, asociale nerds Roy en Moss “manmoedig” vanuit de kelder hun missie voortzet om computers te herstellen. Zonder daarvoor ook maar énige dank terug te krijgen. Tot de dag dat management ze een nieuw afdelingshoofd stuurt dat helemaal geen jota kent van computers…

De serie is duidelijk een nobrainer. Gevatte situatiehumor die niet bepaald verfijnd is. Zowat iedereen gaat over de rand zonder echt in vozigheden te vervallen. Memorable quotes:

[Roy receiving a tech support call, answers after 15 rings with a sigh] Roy: Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
Roy: Well, the button on the side, is it glowing?
Roy: Yeah, you need to turn it on.
Roy: The button turns it on.
Roy: You DO know how a button works, don’t you?
Roy: No, not on clothes.

En:

Denholm: That’s the sort of place this is Jen. Lot of sexy people not doing much work and having affairs.

En:

Moss: They’re fairly regular, the beatings, yes. I’d say we’re on a bi-weekly beating.
Roy: Oh, it’s not all that bad.
Moss: C’mon Roy, it’s pretty bad.

Enfin, los daarvan deed het mij een beetje denken aan de beruchte BOFH die het consequent heeft over “Lusers” in plaats van “Users”. Enfin, uiteindelijk is het vooral spotten met IT én het nog steeds alomtegenwoordige computeranalfabetisme. Hoewel een leuk en interessant uitgangspunt denk ik dat de uitwerking ervan niet bepaald iedereen zal kunnen bekoren. Best niet op een nuchtere maag bekijken of met hoge verwachtingen.

5 replies

  • Ik had hoge verwachtingen door de trailers die men op Canvas liet zien. Toen ben ik op YouTube eens gaan kijken en met wat ik daar zag heb ik verder afgezien om nog op de treurbuis te kijken. Het is gewoon buisvuil. Ziet U nog?

  • Uiteindelijk blijft BOFH gewoon de max. Tegenwoordig kan je hem trouwens terugvinden bij The Register.

  • Doe net zoals mij Huug, niet naar voorfilmpjes kijken en je laten verassen op het moment dat het komt. Dan viel het toch nog mee…

  • Ik heb de hele serie liggen op harddisk. Mocht er interesse zijn.
    O ja, er komt een tweede seizoen!

  • Dat is heel interessant!

    Uiteraard mag ik je niet vragen om de auteursrechtenwetgeving te overtreden he.

Commentaar is gesloten