Netsensei

Much Ado About Nothing

The IT crowd

Net gezien op Canvas: the IT crowd. Een sitcom waar het IT departement van een bedrijf centraal staat. Overacting, stereotypering en overdrijving staan centraal. Het management en zijn drones “upstairs” kennen letterlijk niéts van IT terwijl de disfunctionele, asociale nerds Roy en Moss “manmoedig” vanuit de kelder hun missie voortzet om computers te herstellen. Zonder daarvoor ook maar énige dank terug te krijgen. Tot de dag dat management ze een nieuw afdelingshoofd stuurt dat helemaal geen jota kent van computers…

De serie is duidelijk een nobrainer. Gevatte situatiehumor die niet bepaald verfijnd is. Zowat iedereen gaat over de rand zonder echt in vozigheden te vervallen. Memorable quotes:

[Roy receiving a tech support call, answers after 15 rings with a sigh] Roy: Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
Roy: Well, the button on the side, is it glowing?
Roy: Yeah, you need to turn it on.
Roy: The button turns it on.
Roy: You DO know how a button works, don’t you?
Roy: No, not on clothes.

En:

Denholm: That’s the sort of place this is Jen. Lot of sexy people not doing much work and having affairs.

En:

Moss: They’re fairly regular, the beatings, yes. I’d say we’re on a bi-weekly beating.
Roy: Oh, it’s not all that bad.
Moss: C’mon Roy, it’s pretty bad.

Enfin, los daarvan deed het mij een beetje denken aan de beruchte BOFH die het consequent heeft over “Lusers” in plaats van “Users”. Enfin, uiteindelijk is het vooral spotten met IT én het nog steeds alomtegenwoordige computeranalfabetisme. Hoewel een leuk en interessant uitgangspunt denk ik dat de uitwerking ervan niet bepaald iedereen zal kunnen bekoren. Best niet op een nuchtere maag bekijken of met hoge verwachtingen.