Netsensei

Much Ado About Nothing

Tandarts

Vandaag was ook mijn eerste tandartsbezoek. Eerste want de komende weken zal ik nog vaak in de tandartsstoel mogen plaats nemen.

Ik zal u de details besparen maar het ging om het afwerken van een ontzenuwing. Niet de eerste keer dat ik zo’n ingreep onderga, alleen ging het er nu wel anders aan toe. Blijkbaar moest de tandarts aan de slag met spoelmiddelen ‘met een vieze smaak’ en daarom werd er een soort metalen stellage in mijn mond geplaatst met een rubberen vangnet. Zo zat ik een goede 45 minuten met een flinke kramp in mijn kaken terwijl de tandarts aan de slag ging.

Al bij al ben ik heel tevreden over het resultaat. Minder goed nieuws is dat de vulling van de tand ernaast ook volledig opnieuw moet worden gedaan. Die is zelfs zo slecht gedaan dat er een stuk vulling in mijn kaakbeen zit en voor flinke ontstekingen zorgt. Ik kreeg vandaag te horen dat de kans redelijk groot is dat ik onder het mes moet om de wortel schoon te maken. Een ingreep die blijkbaar niet terugbetaald wordt. Grrr…

Had ik op mijn 8 jaar geweten wat ik nu moet ondergaan, ik zou verdorie een stuk voorzichtiger geweest zijn.