Netsensei

Much Ado About Nothing

PVR (4)

Oké. Het moederbord en de processor heb ik hier in Antwerpen liggen. Ha! Alleen, heb ik wel een nieuwe case nodig. En hoeveel kosten die dingen tegenwoordig ook alweer? Ik ben dan maar op goed geluk de dichtstbijzijnde computerwinkel die ik enigszins betrouwbaar achtte, binnengelopen. De goedkoopste kast die ze daar direct in stock hadden kostte 99 euro. Veel geld voor een lelijk blinkend, wit geval dat bovendien nog eens lomp groot is. Geen optie dus. En tot nader order weet ik ook niet of het moederbord de reis heeft overleefd.

Dan maar terug naar de HP Vectra VE. Als ik nu eens het oude moederbord probeerde te vervangen? Gisteren ging ik dan maar met de schroevendraaier aan de slag. En low and behold: het gaat om een ATX compatibele kast! Huzzah! Dat betekent dat het nieuwe moederbord perfect zou moeten passen. Helaas, helaas, het IO schildje doet moeilijk. Dat is een soort plaatje met allerlei gaten waardoor de in/uitgangen voor toetsenbord, muis, USB poorten, UTP kabels, monitor komen. En het schildje op de kast van de HP Vectra heeft andere gaten waarop het nieuwe moederbord niet wil passen. Bovendien zit het muurvast met het soort kl*teschroefjes die je enkel met zwaar materieel loskrijgt. Urgh! En ik heb hier het juiste materiaal niet om die dingen te verwijderen! Ik moet dus volgende week een stevige tang meenemen om alles los te wrikken. Not fun. Hmpf.