Netsensei

Much Ado About Nothing

Aaaargh!

Bon. Het sneeuwde eerst en nu regent het. Koud en nat. Dus niet bepaald weer om snel de deur uit te lopen. Matthias dacht dus “Waarom doen we eens iets zo triviaals als een voeding van mijn server vervangen?”. De oude was een 300 Watt en produceerde behoorlijk wat decibels. Ik wilde die vervangen met eentje van 235 Watt die voorheen mijn Pentium 2 aanvoerde. Kwestie van een geruisloze pc te hebben. Bon. Ik dus met volle moed vijzen uitdraaien, voeding vervangen en het zaakje terug in elkaar zetten. Even booten… *beeeeeeeeeeep beep beep beep*… ow! Dat klonk niet goed. Geen beeld en geen reactie. Argh! Ik moet iets fout hebben gedaan. Beetje met het batterijtje van het moederbord spelen om het zaakje te herstellen, kabels wat in verschillende configuraties steken, geheugen checken en versteken,… niets leek te helpen. Moederbord om zeep. Hmz. Dan maar het oude moederbord met – jawel – de Pentium 2 op rust terug mobiliseren. Kast weer open, vijzen en nog eens vijzen, draden inpluggen en opnieuw proberen. Oef. Nu doet ie het. Na nog wat geprutst start ie nu terug behoorlijk op…

… Alleen wil ie nu geen connectie maken met het netwerk. Grrr… This is gonna be a long friday afternoon!