Netsensei

Much Ado About Nothing

Brugge Blogt?

Van toeval gesproken, ik loop al een tijdje met het idee rond om (ooit) eens iets te doen met Brugge blogt. En Dramoghe bindt de kat de bel aan! Outrospective gaat zelfs al wat verder: misschien een stadsblog als katalysator om Brugge uit het dorpsgevoel te krijgen dat ik gisteren nog beschreef?

Als ik zo voor de vuistweg even nadenk wat je eigenlijk allemaal nodig hebt:

  • domeinnaam + webruimte
  • een website met een aantrekkelijk én functioneel design
  • inhoud, inhoud en nog eens inhoud
  • Mensen die voor die inhoud kunnen zorgen

Nummer 1 en 2 zijn eigenlijk vrij academisch. Het zijn nummer 3 en 4 die problematisch zijn. Er zijn wel Brugse bloggers, maar hoe breng je die tesamen zodat je een representatief staal hebt van de Brugse blogscene? En wie gaat het geval trekken zodat het initatief niet na twee weken doodbloedt? Waar moet er dan over worden geschreven? Brugge is méér dan toerisme. Maar hoe kunnen we dat verbreedden?

Gent Blogt is natuurlijk het schoolvoorbeeld. Maar kunnen wij dat hier ook waarmaken?

’t Is dat ik blij ben te merken dat ik niet de enige ben die al langer een Brugse stadsblog mis. Mij lijkt het interessantst om irl eens de koppen bij mekaar te steken en een brainstormsessie te houden.