Brugge Blogt?

Van toeval gesproken, ik loop al een tijdje met het idee rond om (ooit) eens iets te doen met Brugge blogt. En Dramoghe bindt de kat de bel aan! Outrospective gaat zelfs al wat verder: misschien een stadsblog als katalysator om Brugge uit het dorpsgevoel te krijgen dat ik gisteren nog beschreef?

Als ik zo voor de vuistweg even nadenk wat je eigenlijk allemaal nodig hebt:

 • domeinnaam + webruimte
 • een website met een aantrekkelijk én functioneel design
 • inhoud, inhoud en nog eens inhoud
 • Mensen die voor die inhoud kunnen zorgen

Nummer 1 en 2 zijn eigenlijk vrij academisch. Het zijn nummer 3 en 4 die problematisch zijn. Er zijn wel Brugse bloggers, maar hoe breng je die tesamen zodat je een representatief staal hebt van de Brugse blogscene? En wie gaat het geval trekken zodat het initatief niet na twee weken doodbloedt? Waar moet er dan over worden geschreven? Brugge is méér dan toerisme. Maar hoe kunnen we dat verbreedden?

Gent Blogt is natuurlijk het schoolvoorbeeld. Maar kunnen wij dat hier ook waarmaken?

’t Is dat ik blij ben te merken dat ik niet de enige ben die al langer een Brugse stadsblog mis. Mij lijkt het interessantst om irl eens de koppen bij mekaar te steken en een brainstormsessie te houden.

20 replies

 • Interessant dat er nog mensen zijn met interesse..

  Outro en ik zijn al een beetje begonnen met brainstormen eigenlijk. Vanmiddag is er zelfs al een mailtje verstuurd naar andere stadsblogs om te vragen hoe zij eraan begonnen zijn en zo..

 • Matthias

  3 september 2006 at 5:03 pm

  Dank voor de tip!

 • Hmja… zoals het er nu begint uit te zien is het enthousiasme er wel om een stadsblog te starten. Nu enkel als in goeie banen leiden en we raken er wel!

  Zoals Mevr.Dramoghe kwam te vertellen, vandaag heb ik enkele mails naar anders stadsbloggers gezonden met de vraag hoe zij er aan begonnen zijn. Als zij me allemaal vertellen dat ze er in een impulsieve beu gewoon ingevlogen zijn… dan ben ik gesterkt dat zoiets kan lukken.
  Anderzijds denk ik dat de start van zo’n blog wel wat voorbereiding nodig heeft, om die reden was ik dan ook eerder van plan om een mail te versturen naar allerlei mensen en organisaties om eens te luisteren wie wil meewerken. Naar mijn mening hebben we nood aan mensen uit met allerlei achtergronden, maar dan ook mensen die iets van Brugge weten en een beetje op de hoogte zijn wat er in Brugge gebeurt. En verder had ik ook de gedachte om wat fotograven te contacteren die misschien niet zo actief zijn op het internet of in blogland. Want een stadsblog lijkt me nog iets anders dan een persoonlijke blog.

  Ik ging vanavond nog de bewuste mail versturen naar jan… en uiteraard alleman!

 • Matthias

  3 september 2006 at 5:19 pm

  Oké, vandaar zien we dan weer verder. Je hebt normaal mijn mailadres.

 • Outro_Spective » Brugge komt tot leven !!!
 • 😉 – ok meneer matthias!

 • Put me on the list, dan 😉

  Met de moofsbrothers hadden wij al een ideetje gepikt van gentblogt, met name de mailinglijst voor medewerkers, en misschien is dat nu geen slecht vertrekpunt?

  Zo ziet iedereen alles en krijgen we geen mail rot met alle mensen die eventueel misschien willen meedoen, en mails die verkeerd toekomen en dat soort leute.

  T’is maar een ideetje 😉

 • Matthias

  3 september 2006 at 7:22 pm

  Ik zat ook te denken op een mailinglist….

 • En hoe maak je zo’n mailinglist? (ik weet het, domme vraag, maar ik weet dat dus niet hé)

 • je mag mij ook op de lijst zetten (bert at grijzeblubber.be). Ik zal nog geen beloftes maken over eventuele steun aan het project (binnenkort drukke periode…) maar wil wel constructief meedenken.

 • Voor het foto gedeelte mag ik altijd gecontacteerd worden.

 • Ik ben niet van Brugge zelf, maar wel een Brugofiel. Ik kom er graag geregeld verdwalen, doe er met de regelmaat van de klok cafeetjes en zoektochten.
  En vooral : de Magdalenazaal is mijn tweede thuis.

  Als onechte Bruggelingen welkom zijn : schreeuw gerust.

 • Coming soon « Dramoghe
 • Smijt me erbij, m’n roots én een hoop vrienden liggen (lopen) in Brugge.

 • No offense matthias, maar woon en werk jij tegenwoordig niet in Antwerpen? En de meeste van ons zitten ook meer in Gent dan in Brugge, dus weet ik eigenlijk niet of dat wel een goeie basis zal zijn.

  Ik ben heus geïnteresseerd hoor, schrijf mij maar op.

 • Matthias

  4 september 2006 at 7:43 pm

  @Tom: ik woon en werk inderdaad vijf dagen op zeven in Antwerpen. Ik ben daardoor niet minder betrokken bij wat er in Brugge gebeurt dan vroeger. Vergeet ook niet dat het om een gedeeld initiatief is.

  Verder is het zo dat ik nog een jaar te gaan heb in Antwerpen. Wat er daarna gebeurt is een vraagteken.

 • Nog een jaar te gaan? Vertel eens wat meer. Heb je een tijdelijke job bij het archief?

 • Ik werk ook in Antwerpen, maar elke avond terugrijden naar de Vlaanders zorgt ervoor dat je een scherpe kijk ontwikkelt en je waardeert wat een stad/levenswijze met je doet. En Brugge brengt echt wel heel veel teweeg (dit in tegenstelling tot A’pen.)

 • Moet je de mannen van stadsomroep.com niet uitnodigen. Dat is toch ook een soort Blog?

Commentaar is gesloten