Netsensei

Much Ado About Nothing

Vingeroefening

Matthias trok vorige week met zijn D50 richting Brugge om een beetje te oefenen. Ik koos ervoor om richting Concergebouw te trekken. De nogal abstracte expositie van Pablo Atchugarry op het dak trekt immers geen kat en is dus de gedroomde locatie om ongestoord foto’s te kunnen trekken.

Gelijk heb ik het zaakje in RAW getrokken. Het is mijn eerste ervaring met RAW en CS2. Ik moest eerst nog de RAW plugin 3.4 downloaden en installeren maar van daar ging het vlotjes: ik ben onder de indruk van de kracht van het ding. Natuurlijk is het een kwestie van oefenen om het onder de knie te krijgen. De foto’s vind ik persoonlijk zo al mooi gelukt dat ik niet écht de nood voelde om er allerlei digitale kunstjes op los te raken. Enkel de eerste was overbelicht, dus die heb ik mooi kunnen redden. Enfin, da’s natuurlijk het oordeel van de amateur. Anderen hebben daar een genuanceerdere gedachte over, dunkt me…