Achtduizend

Een paar dagen werk in de kerstvakantie maar vandaag stellen Tom en ik u trots voor: achtduizend.be!

Na tweeduizend en drieduizend is dit de jongste *duizend fotoblog. Achtduizend is vanzelfsprekend onlosmakelijk verbonden met Brugge. Vanaf heden worden jullie elke dag getrakteerd op een actuele foto uit de Breydelstad.

Natuurlijk kunnen wij dat niet alleen doen. Net als de andere *duizend fotoblogs kan iedereen zelf ons zelf een foto toesturen. Wij zorgen ervoor dat die dan op achtduizend zal verschijnen. Meer info over hoe je kan meewerken vinden je hier.

Met dank aan Pietel en Pieter-Jelle voor het concept en Jeroen voor de technische ondersteuning.

8 replies

 • Inferis’ Mind Dump » Blog Archive » Achtduizend
 • Super! Hij staat in de feedreader.

 • is dit nu geen ideaal bericht voor op bruggelink (waar ht wel heel erg stil blijft hé)

 • ‘k Heb ondertussen al een aantal van mijn foto’s op flickr getagged met achtduized.

  Geniaal idee!

 • Mooi 🙂
  Weer eentje om te volgen 🙂

 • Fijn! Dank je!

  Zonder jullie ligt het moeilijk om elke dag een foto te presenteren. Anderzijds spreekt het voor zich dat we moeten selecteren en dat het soms even kan duren vooraleer je je foto gepubliceerd ziet.

  @Marc: Bruggelink kent inderdaad een moeilijke bevalling. We zijn op dit moment een wel heel los samenwerkingsverband wat de zaken er niet gemakkelijk op maakt. Voor achtduizend zijn we slechts met zijn tweeën wat het heel gemakkelijk maakt om snel met iets van start te gaan.

 • Ik vind de foto’s van achtduizend beduidend amateuristischer dan die van drieduizend.Ok, het zijn mooie foto’s, maar het beeld vertelt meestal niets. De fotoalbums van toeristen zijn boeiender! Bij drieduizend worden leuke unieke beelden van mensen worden gemaakt, zonder dat daar Photoshop voor nodig is om het een extra dimensie te geven.

 • Drieduizend bestaat al enkele jaren, en heeft ondertussen een trouw lezerspubliek en trouwe fotografen die kwalitatief materiaal blijven insturen. Achtduizend is net gestart, wat wil zeggen dat we moeten werken met het materiaal dat we hebben. Wat binnenkomt via mail en tags, soms moeten we zelf op zoek gaan op bijvoorbeeld flickr.

  Ergens heb je een punt, al zou ik nu niet zo ver gaan om te zeggen dat fotoalbums van toeristen boeiender zijn.

  We zijn eigenlijk zonder veel na te denken gestart met hetzelfde concept/layout als antwerpen en leuven. Nu is het moment om de problemen die er nog zijn aan te pakken. Dan denk ik in de eerste plaats aan de layout en de fotoselectie.

  Geef ons dus nog wat tijd om te groeien, en verdere kritiek is uiteraard altijd welkom.

Commentaar is gesloten