Netsensei

Much Ado About Nothing

Weer wederom weer

Hmpf. Terug thuis komen is zo’n beetje een shock. In Wenen was het een goeie 23, 24 graden en lekker zonnig. Zalig [tag]terrasjesweer[/tag] en al. En dan hier komen en opeens worden geconfronteerd met 11 graden, regen en stormwind is niét fijn. Overigens maakte ik enkele weken geleden nog volgende voorspelling: Het weer in de maanden mei en juni kenmerkt zich alsvolgt:

  1. Eind april – begin mei: beginnend [tag]lenteweer[/tag]. Eerst aarzelend, maar gaandeweg warmer. Uiteindelijk schijnt de [tag]zon[/tag] uitbundig. Puur terrasjesweer. Studenten overspoelen de stadsparken aan het begin van de blok en de eerste zomerse attributen worden van stal gehaald.
  2. Half mei: het weer slaat om. En niet zonder reden! Pinksteren komt eraan en in Brugge trekt de Bloedprocessie erop uit. Met kamelen en al! Voor zover mijn geheugen mij niet in de steek laat hebben we het de laatste jaren niet onder de markt. [tag]Regen[/tag], koud, etc. En dat terwijl de acteurs die Adam en Eva spelen met niet meer dan een haren kleed en barrevoets op straat moeten komen.
  3. Eind mei en juni: tweede poging. Het weer betert. Ook nu weer lijkt het in den beginne niet zo denderend maar gaandeweg komt de zon erdoor. With a vengeance, zo blijkt, want nog voor de examens goed en wel halfweg zijn is het stomen. Vooral de studenten krijgen het zwaar te verduren. Tegen de tweede helft van juni zomert het volop en kunnen we allemaal naar zee!

Deze korte analyse om maar te zeggen: na regen komt zonneschijn! Het eerste deel van mijn [tag]voorspelling[/tag] leek toch wel al uitgekomen te zijn. Nu nog deel twee…