Weer wederom weer

Hmpf. Terug thuis komen is zo’n beetje een shock. In Wenen was het een goeie 23, 24 graden en lekker zonnig. Zalig [tag]terrasjesweer[/tag] en al. En dan hier komen en opeens worden geconfronteerd met 11 graden, regen en stormwind is niét fijn. Overigens maakte ik enkele weken geleden nog volgende voorspelling: Het weer in de maanden mei en juni kenmerkt zich alsvolgt:

 1. Eind april – begin mei: beginnend [tag]lenteweer[/tag]. Eerst aarzelend, maar gaandeweg warmer. Uiteindelijk schijnt de [tag]zon[/tag] uitbundig. Puur terrasjesweer. Studenten overspoelen de stadsparken aan het begin van de blok en de eerste zomerse attributen worden van stal gehaald.
 2. Half mei: het weer slaat om. En niet zonder reden! Pinksteren komt eraan en in Brugge trekt de Bloedprocessie erop uit. Met kamelen en al! Voor zover mijn geheugen mij niet in de steek laat hebben we het de laatste jaren niet onder de markt. [tag]Regen[/tag], koud, etc. En dat terwijl de acteurs die Adam en Eva spelen met niet meer dan een haren kleed en barrevoets op straat moeten komen.
 3. Eind mei en juni: tweede poging. Het weer betert. Ook nu weer lijkt het in den beginne niet zo denderend maar gaandeweg komt de zon erdoor. With a vengeance, zo blijkt, want nog voor de examens goed en wel halfweg zijn is het stomen. Vooral de studenten krijgen het zwaar te verduren. Tegen de tweede helft van juni zomert het volop en kunnen we allemaal naar zee!

Deze korte analyse om maar te zeggen: na regen komt zonneschijn! Het eerste deel van mijn [tag]voorspelling[/tag] leek toch wel al uitgekomen te zijn. Nu nog deel twee…

4 replies

 • hopelijk komt hetgeen dat na punt 3 staat uit! t warm is dan wel niet goed om te blokken, maar met zo’n weer kom je ook niet echt deftig op je examen als je der met de fiets moet raken.

  dit is alles behalve leuk: nat toekomen op mn stageplaats (bij het Wit-Gele Kruis); heel de dag koud hebben door natte kleren; af en toe een regenbui en dan terug met natte kleren naar huis gaan en ’s middags verse sokken aandoen en kleren drogen om ’s nammiddags weer hetzelfde mee te maken. echt niet leuk! en dan koud hebben door de natte kleren, enkel goed om ziek van te worden.

 • Niet akkoord met puntje 3. Jammer, maar helaas.
  Je vergeet immers Wimbledon.
  Wat? Wimbledon?
  Ja, Wimbledon, juist ja, dat met die tennis. Van 27 juni tot 9 juli.
  Wat herinner je je van Wimbledon?
  Juist, de mannen die mooi op een rijtje een dekzeil over de grasmat rollen, omdat het alweer regent.
  Is er al een Wimbledon tornooi zonder regen geweest? Dacht het niet.
  Dus voor het zomerweer moeten we wachten tot na 9 juli.
  ‘k Wou dat het anders was, nochtans.

 • Vooruitzichten at Netsensei
 • Profetische gaven at Netsensei

Commentaar is gesloten