Netsensei

Much Ado About Nothing

Historisch bewustzijn

Michééééééél! ’t Is dat ik uw e-mailadres niet heb dat ik het zo moet doen. Ik méén te weten dat jij daar woont. En kijk eens wat ik hier toevallig zo niet vind? Een béétje [tag]historisch bewustzijn[/tag] van je woonplaats kan geen kwaad.

Zo weet ik dat ik in Brugge woon aan de vroegere gemeenplaats van onze parochie waar tot in de jaren ’60 een herberg stond. En onze moestuin was ooit een tennisveld! De grond ziet er nu nog altijd rood van de gravel. In Antwerpen woon ik zowaar in of tegen het [tag]Zuidkasteel[/tag] dat in 1567 door de hertog van Alva werd opgericht. Later werd de burcht in kwestie tijdens de Belgische Revolutie door de Hollanders gebruikt om de stad in het gareel te laten lopen. Daarbij werden zelfs de kanonnen o het centrum gericht! Tegenwoordig worden er opgravingen gedaan voor het Museum aan het Leopold Dewaelplein. Daar kan je nog een stukje van die burcht in de grond zien steken. En hier nog wat meer informatie.

Mocht je het zelf willen proberen om je geschiedenis te schrijven (niet graven, voor alle duidelijkheid) dan is deze reeks een must read!