Netsensei

Much Ado About Nothing

Clementines

Bon. Vandaag weer bijgeleerd: het verschil tussen clementines en mandarines. De eersten hebben namelijk geen pitten.

Aan de buitenkant is er geen verschil te zien. En dat zorgde toch voor problemen gisteren aan de weegschaal in de Delhaize. Je-weet-wel, die dingen waar je zelf je fruit/groenten moet wegen en dan zo’n stickertje met de prijs uitspuwt. Je wordt er namelijk voor de keuze geplaatst tussen de twee variëteiten. Toen ik echter voor mandarines koos kreeg ik echter geen stickertje maar de boodschap “het aantal is te klein, probeer opnieuw.” Tiens, nochtans had ik goed een halve kilo op de weegschaal gezet. Na drie keer opnieuw proberen en de geamuseerde blik van een omstaander getrotseerd te hebben, dan toch maar voor clementines gegaan. Deze keer ging het wel.

Kijk, dat ze de twee aanbieden is mooi. Maar kunnen ze daar dan geen duidelijk onderscheid tussen maken? Bijvoorbeeld in verschillende kleurtjes opkweken? Of ze elk aan een andere kant van de rayon te koop aanbieden of zo? En hoe kon die weegschaal in *godsnaam* weten dat ik de verkeerde fruitsoort had gekozen? Detecteert ie het gewicht aan pitten of zo?

De les dus: leer uw fruit/groenten kennen vooraleer je zo’n weegschaal gebruikt.