Spoorzorgen

Kijk. Dat de [tag]trein[/tag] vanochtend 6 minuten vertrok in Brugge: à la! Maar dat men al van in Aalter recht mag staan tot in Antwerpen: dat gaat er bij mij niet in. De afgelopen jaren, en zeker de laatste maanden, zie ik het aantal pendelaars op de trein zienderogen stijgen. Volk, jong! Begrijpelijk, want overal wordt er gepromoot om met het [tag]openbaar vervoer[/tag] naar het werk te komen. Om nog maar te zwijgen van de prijs voor een ticket die jaar na jaar stijgt. Alleen vind ik dan wel dat de capaciteit rechtevenredig mag groeien. Investeren heet zoiets.

Enfin, van oud zeer, veel frustratie en zo.

3 replies

  • ik vind dat ook! heb ook al dergelijke problemen gezien. 20 personen die op elkaar gepropt staan vind ik niet normaal. ofwel moet er een grotere trein ingelegd worden, ofwel moeten ze eerste klasse declaseren.

  • Je vergeet de vele gratis abonnementen!! Het aantal reizigers dat nog effectief betaalt is heel sterk verminderd als je het mij vraagt, zeker richting Brussel. Ook daar is het vaak wringen voor een plaatsje, maar je mag niet klagen, want je betaalt voor het vervoer, niet voor een zitplaats 🙂

  • toch blijf ik 20 op elkaar gepropte mensen erg vinden als de eerste klasse leeg blijft omdat de treinbegeleider niet wil declaseren

Commentaar is gesloten