Bagnole

Matthias gaat werk maken van zijn [tag]autorijlessen[/tag]. Ik had eraan gedacht om autorijlessen te nemen bij die daar of deze hier, respectievelijk gelegen in Brugge en Antwerpen. Toch zit ik zo nog met een aantal vragen. En die stel ik graag aan het [tag]LazyWeb[/tag]

1/ Kameraad Webster was bereid mij ten dele te begeleiden. Maar er is mij ter ore gekomen dat de begeleider minstens 4 jaar geregistreerd zou moeten staan als bestuurder. Ongeacht de datum van het behalen van zijn/haar eigen rijbewijs. Hoe zit dat nu feitelijk?

2/ Hoeveel gaat mij dat grapje kosten? Ik weet dat leren rijden in 3 maanden met veel les duurder zal uitkomen dan het doen in 9 maanden met minder les en eigen begeleiders. Maar wat die precieze prijzen zijn, daar heb ik geen flauw benul van.

Sow… als iemand mij hier wat vooruit kan helpen?

6 replies

 • Primo: de begeleider moet minstens 18 zijn en minstens 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Het hangt dus niet af van het geregistreerd staan als bestuurder.

  Secundo: Prijzen hangen af van rijschool tot rijschool. Best dus even je oren te luister leggen bij verschillende rijscholen, en daarna prijzen vergelijken.

 • “minstens 18 zijn en minstens 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs” ???
  Sinds wanneer mag je al beginnen autorijden vanaf je dertiende? 😉

 • Ik heb 1045 euro betaald bij rijschool “Brugge – De Kust”, voor 20 uur les en rijbewijs na 3 maanden was dat.

 • Ik heb rijles gevolgd bij Willemyns in Brugge. Ze hebben mij daar zeer goed leren rijden :D, maar het heeft me ook wel een ferme duit gekost!

 • Matthias

  13 april 2006 at 4:44 pm

  Dank voor de antwoorden! Ik dacht al te gaan voor een model 1 van 9 maanden met 10 uren les. Dus dat zou ergens goedkoper moeten uitkomen dacht ik zo. Ik heb de tijd om het te doen dus…

  Anderzijds: met een model 2 ben ik er snel(ler) vanaf en moet ik ook geen begeleider hebben. Niet dat dat niet nuttig zou wezen…

  Enfin, de 1000 euro van Joris vind ik wel aan de dure kant… Ik veronderstel dat dat inderdaad iets is waar je over kan debatteren. Auto leren rijden is dus géén verworven recht maar duidelijk een luxe. Zeker als je dat gaat vergelijken met bv. een universitaire opleiding waar je ook wel veel betaald, maar er ook héél veel voor terug krijgt.

  En inderdaad: de folder van Peter zegt: 24 jaar oud en minstens 6 jaar een rijbewijs op zak.

Commentaar is gesloten