Netsensei

Much Ado About Nothing

08/09

De laatste week van het jaar is er eentje waar gerust wat tijd voor reflectie mag worden gemaakt. En dus probeer ook ik er de laatste dagen wat meer mijn gedacht van te maken.

2008

Ik heb even in mijn archieven ingedoken op zoek naar schrijfsels aan de vooravond van 2008. Ik schreef toen dat durven het woord van 2008 zou zijn. Ondernemend zijn. Keuzes durven maken. Op mijn strepen staan en doen waar ik zin in heb. Wat is er daarvan terecht gekomen? Meer dan ik kon vermoeden eigenlijk.

Professioneel ben ik een totaal andere weg ingeslagen en heb ik van mijn passie mijn werk kunnen maken. Ik heb het mij nog niet beklaagd. Ik mocht een pak fijne, nieuwe collega’s en vrienden (beter) leren kennen en ik heb nieuwe kantjes van mezelf mogen ontdekken. Ik heb een goede kijk op mijn sterktes en zwaktes. Uitdagingen genoeg dus.

In 2008 heb ik een flink stuk wereld gezien. De Amerikareis met  T. was één van de hoogtepunten van het jaar. Zelf alles van scratch organiseren en plannen was een leerrijke ervaring. En de reis zelf was een flinke eyeopener. Toegegeven, de foto’s zijn nog altijd onverwerkt. Die hebben jullie nog te goed.

Ik heb dit jaar ook mijn Lief leren kennen. Ik prijs mij elke dag gelukkig dat ze er is.

En tenslotte is 2008 het jaar van de Verhuis naar Leuven. Ik heb het altijd heel aangenaam wonen gevonden in Antwerpen. Stiekem hoop ik er ooit nog terug te keren. Onbekend is echter onbemind. Ik ben benieuwd naar wat Leuven mij mag bieden.

Als ik de balans mag opmaken, dan is 2008 inderdaad een vol jaar geweest waarin ik flink wat heb ondernomen, meegemaakt en gezien. Een vraag die regelmatig terugkwam is deze: “Even serieus, wat wil ik nu eigenlijk écht doen?” Ik moet zeggen dat ik dit jaar dan ook andere verwachtingen en iets concretere doelstellingen heb dan vorig jaar.

2009

Natuurlijk gaan we op de ingeslagen weg voort in 2009. Wat zijn mijn voornemens voor het nieuwe jaar?

 • Getting things done
  Procrastination is my middle name. Ik zou graag wat meer on top of things willen zijn. Mezelf beter organiseren en de dingen effectief aanpakken. Het gaat mij niet alleen om De Grote Ideëen en Plannen maar vooral de dagdagelijkse prutsen die ik soms chronisch uitstel omdat ik er geen zin of zo in heb. Leren efficiënt en gericht plannen en me daar ook effectief aan houden, dat wordt de uitdaging. Smetty’s talk op Barcamp2 vond ik dan ook right on the money.
 • Rijbewijs behalen
  Oeps. Een voornemen dat 2008 niet heeft gehaald. Maar in het licht van het bovenstaande vind ik het rijbeijws dit jaar een absolute conditio sine qua non om 2009 met opgeheven hoofd mee te kunnen afsluiten.
 • Anders leven
  Na 6 maanden extreem pendelen woon ik eindelijk wat dichter bij mijn werk en in een ruimer appartement. Zo  heb ik eindelijk een eigen keuken en dus zou ik graag wat meer en gevarieerder willen koken. Brabant lijkt me dan weer een uitgelezen fietsstreek als de dagen wat lengen en het wat warmer wordt. Niet onbelangrijk is dat de tijd die ik aan TV verspil op een streng rantsoen zal moeten. Ik ben benieuwd of digitale TV mij daarbij zal kunnen helpen.
 • Ontdekken
  Nieuwe muziek en boeken. Ik zou eindelijk eens van de platgetreden paden willen trekken en nieuwe muziekgenres en artiesten leren ontdekken. En ik zou ook in 2009 eens wat sneller een boek willen vastnemen want dat viel de laatste jaren eigenlijk behoorlijk vies tegen.
 • Projecten
  In 2008 vertrouwden Benjamin en Dries mij toe: Als je de tijd die je in TV kijken steekt, anders investeert, dan kan je best wel een succesvolle start-up uitbouwen. Niet dat ik meteen plannen heb (je weet maar nooit) Maar in 2009 wil ik werk maken van Achtduizend en Bruggelink. Het onderhouden van WP Mollom gaat uiteraard voort. Verder zou ik in 2009 mijn huidige host vaarwel willen zeggen en ga ik het volledige domein eens stevig onder handen nemen. Tenslotte zijn er nog andere veelbelovende plannen en projecten waar ik in 2009 werk van ga maken.

Ambitieus? Zeker. Rome is echter ook niet op één dag gebouwd. Ik wens alvast iedereen een fijn 2009 toe.