Netsensei

Much Ado About Nothing

IJshockey

Blijkbaar ben ik helemaal into wintersporten. Morgen richting besneeuwde toppen en de lange latten, en de afgelopen weken regelmatig kijken naar de Winterspelen op EuroSport (dank u Integan!). Dan zie je nog eens sporten die slechts om de vier jaar uit de kast komen zoals bobslee of de reuzeslalom. Span-nend!

Maar de verrassing was toch wel ijshockey. Doorgaans kennen we hockey uit slechte Amerikaanse B-films en zo. In werkelijkheid is het best wel een leuke kijksport. Veel leuker dan voetbal. Een pak dik aangekleede, imposante atleten met sticks en een zwarte puck die razendsnel over het ijs schiet. Meer moet dat niet zijn. Tackelen lijkt bovendien een legaal onderdeel te vormen! Wanneer er eentje zwaar tegen het ijs gaat dan wéét je gewoon dat dat pijn moet hebben gedaan. Nog wat anders dan voetballers die al kermend tegen de grasmat gaan wanneer er nog maar naar hen wordt gekeken! Ha!

Verder moet ik zeggen dat ik ook het schaatsen en meer “extremere” sporten zoals snowboarden best wel te pruimen vond. Wat was uw favoriete sport tijdens deze winterspelen?