IJshockey

Blijkbaar ben ik helemaal into wintersporten. Morgen richting besneeuwde toppen en de lange latten, en de afgelopen weken regelmatig kijken naar de Winterspelen op EuroSport (dank u Integan!). Dan zie je nog eens sporten die slechts om de vier jaar uit de kast komen zoals bobslee of de reuzeslalom. Span-nend!

Maar de verrassing was toch wel ijshockey. Doorgaans kennen we hockey uit slechte Amerikaanse B-films en zo. In werkelijkheid is het best wel een leuke kijksport. Veel leuker dan voetbal. Een pak dik aangekleede, imposante atleten met sticks en een zwarte puck die razendsnel over het ijs schiet. Meer moet dat niet zijn. Tackelen lijkt bovendien een legaal onderdeel te vormen! Wanneer er eentje zwaar tegen het ijs gaat dan wéét je gewoon dat dat pijn moet hebben gedaan. Nog wat anders dan voetballers die al kermend tegen de grasmat gaan wanneer er nog maar naar hen wordt gekeken! Ha!

Verder moet ik zeggen dat ik ook het schaatsen en meer “extremere” sporten zoals snowboarden best wel te pruimen vond. Wat was uw favoriete sport tijdens deze winterspelen?

2 replies

  • Wij zitten met een hockeyveld voor de deur (geen ijshockey helaas). Elke zondagmiddag verbaast het mij dat er zo’n groot publiek bestaat voor die sport. Er wordt ook enorm veel getraind, zelfs in sneeuw, regen en donker. Dus mocht je eens een matchke willen zien… je weet ons wonen hé

  • Mijn favoriete winterspelensport is en blijft toch biathlon… onbekend en onbemind voor velen, maar de reden waarom mijn duits in de wintermaanden altijd iets beter is (aangezien de ZDF de enige bron is waar ik deze sport nog kan volgen, zelfs als er geen Winterspelen zijn).

Commentaar is gesloten