Hebbedingetje

De laatste van de Arctic Monkeys: Whatever people say I am, that’s what I’m not.

Check om te beginnen hun videoclips even. En verder zijn er natuurlijk ook de smaakmakers op iTunes. Die laatste vind ik trouwens steeds interessanter vinden om mijn muziekjes mee te ordenen. Via de winkel zou ik zelf niet direct iets kopen. Daarvoor zijn er teveel licenties. Om nog maar te zwijgen van het gebruik van een proprietair bestandsformaat. Zelfs als je muziek van bestaande cd’s wil importeren wat bovendien niet zo goed lukt als de cd in kwestie een kopieerbeveiliging heeft.

Neen, geef mij dan maar VLC voor het échte werk. iTunes is ideaal in Mac OSX op een iBook om dat deel van je collectie te beheren dat je actief wil beluisteren.

13 replies

 • en daar gaan we weer … de nieuwe hype: Arctic Monkeys. mensen denk alsjeblief eens zelf na, want dit zijn van die dingen waarvan je denkt dat je zelf beslist om zoiets te kopen, en waar je dan na paar maanden vergeet en nooit meer naar zal luisteren …
  het is toch zo simpel om een hype te creëren …

 • en bovendien is het niet “hun laatste”, het is gewoon hun debut, en ik voorspel het nu al (en je zal het nu niet geloven, maar ik zal wel gelijk krijgen opnieuw hiermee), ze halen 4 hitjes waarvan de 4e al iets minder groot, en binnen 1 jaar komt een nieuwe cd vol afkooksels waar ze ook nog es 1 keer een half hitje scoren, waarna je er nooit meer iets van zal horen …

 • @ bleobao:
  Welke muziek zou Matthias dan van jou moeten kopen?

  Trouwens Matthias, heb jij al een last.fm account?

 • Matthias

  31 januari 2006 at 10:19 pm

  Nog niet. Ik ga dat eens bekijken. Mercie voor de tip!

  Bleo, niet iedereen haalt het succes van pakweg U2, The Rolling Stones of zelfs Mozart.

  Het feit dat ze nu gehyped worden en na hun tweede album in stilte het veld misschien wel ruimen, zegt niets over de intrinsieke waarde van de muziek die ze reeds hebben gemaakt.

  En die vind ik toevallig, samen met een pak anderen, best wel te pruimen.

 • maar er zijn zovelen die nu plots the arctic monkeys gaan goed vinden OMDAT er zovelen zijn die ze goed vinden … en dat er zo’n hype rond wordt gemaakt …
  kan best zijn dat jij nu één van diegene bent die ze al goed vond voor de hype begon, maar zo heel toevallig zegt iedereen dat wel …

  ik noem maar iets: wheatus ooit, ook hypeje, en plaats op werchter, en cd kopen, maar och ja, wie gaat nu nog zeggen dat dat echt goed was?

  en eerlijk gezegd: die muziek van the arctic monkeys is helemaal niet ZO bijzonder (niet slecht of zo, maar niet zo speciaal ook). bijvoorbeeld the kaiser chiefs, dat vind ik dan al veel specialer en hogere waarde, maar dat is persoonlijke mening, en ik ga ook niet gaan zeggen wat je goed moet vinden of zo …
  ik haat gewoon hypes en massabeïnvloedingen, en dit is er één van.

 • en bovendien is U2 evenveel gehyped :p … het is al 10 jaar geleden dat ze nog eens iets goed hebben uitgebracht, het is constant hetzelfde, maar ja, de hype hé, U2 is goed wordt gezegd dus dat moet je ook vinden …

 • Ja kijk ik was niet van plan om te reageren want het haalt toch niks uit maar het wordt me toch teveel. Bleobao, u bent er vol van.

  Ik volg u helemaal met de hypes en iedereen luistert er naartoe omdat de rest er ook naar luistert en op den duur moet het zelf niet meer goed zijn, ze blijven toch luisteren. Maar dan. Wheatus als voorbeeld? Kerel. Wheatus heeft hier één hitje gehad omdat het in de mensen hun hoofd bleef zitten, dat was niks speciaals, twas een leuk melodietje, grappig clipje en dat was alles. Hun album heeft zelf nooit goed verkocht. VERKEERD VOORBEELD. Dat is één. Maar dan. En hier slaat u de bal zo mis dat u volgens mij ofwel blind bent ofwel last heeft van een lui oog, want de bal ligt aan de andere kant van het veld en het is geen bal, nee, het is een eekhoorn. Kaiser Chiefs?! KAISER CHIEFS?!? Dat is zonder overdrijven de meest gehypte band van het voorbije jaar geweest, ik ken mensen die voordien enkel naar trance en coldplay luisterden die plots grote fan waren! En waarom? Voor een groepje dat half naar Hot Hot Heat heeft geluisterd, wat repetitieve klanken heeft toegevoegd en een zanger heeft die zo hyperactief is dat er niemand echt let op de algemene suckiness van de muziek. En. De. Wereld. Gaat. Plat. Hypes en massabeïnvloedingen much.

  Voor de rest heb ik nog niet naar The Artic Monkeys geluisterd maar als dat een hype wordt/is ben ik inderdaad niet van plan om dat ooit te doen, mijn imago kan daar namelijk niet tegen.

  En jij, spreek uzelf een keer niet tegen.

 • We kunnen anders aangeven in onze comments vanaf welk punt we beginnen neerkijken op mensen.

 • ik had tot 3 weken geleden zelfs nooit van the kaiser chiefs gehoord … maar ja, ik volg al die dingen meestal eigenlijk niet, ik houd me bezig met andere muziek.
  maar the kaiser chiefs doen wel meer dan wat jij ervan zegt, ze combineren sixties stijlen met new wave stijlen en hedendaagse rock … en het kan best zijn dat ze ook gehypet geweest zijn, maar soit, zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord maar merkte wel dat ze blijkbaar redelijk gekend zijn (goed zo :p).

  maar wat mij aan jou stoort Tom is wel dat je mij beoordeelt op de persoon af! … ik zei heel de tijd duidelijk dat ik niets wil opdringen en dat ik niet weet wie jullie zijn en hoe jullie omgaan met muziek, maar jij zet daar alweer onmiddellijk een beeldje van mij op zonder mij ook maar te kennen! … de wereld stikt van zo’n gedrag …
  trouwens ik heb ook niet gezegd dat the kaiser chiefs de nieuwe grote wereldgroep zijn hé, maar hun muziek was tenminste eens ietsje anders. er lopen zoveel indierockbandjes rond, allemaal dezelfde, en arctic monkeys zijn niet anders … (en ik zei ook: er zullen er wel veel zijn die hen goed vonden voor de hype of los ervan, maar is het niet toevallig altijd zo)

  ach ja, ik maak er geen woorden meer aan vuil. leef maar in je zielig wereldje Tom waar je mensen kan beoordelen op basis van enkele zinnen op één of andere blog. dat is de wereld waar zoveel van jullie inleven toch …
  de muziek waar ik naar luister zijn dingen waar hier waarschijnlijk niemand van gehoord heeft, ofwel zou afbreken zonder echt naar te luisteren.

 • @ bleoboa: En welke dingen zijn dat dan naar waar je luistert?

 • gaande van sixties, over seventies hardrock en progrock, tot aan extreme metal … en ik ben ook bezig jazz te verkennen … en uiteraard is er wel nog muziek hier en daar, zoals joy division, the cure, sisters of mercy en zo meer dat ik kan appreciëren. maar popmuziek vanaf jaren ’70 tot en met nu dus helemaal niet.
  en ik doelde vooral op metal dus wat wel niet zo geapprecieerd zal worden (en dan bedoel ik echte en extreme metal, niet linkin park of zoiets)

 • Oh _echte_ extreme metal! Ja nee, had dat dan meteen gezegd, met zo’n mensen zou ik _nooit_ durven spotten. Echt niet. Echte extreme metal man! Dat is, dat is, dat is het leven joh! Oorverdovende muziek en overstaanbare lyrics, ja, JA, JAAAAAAAAAAAAA!!!

  Hoe bevalt je ouders hun omgebouwde garage je een beetje? Genoeg privacy?

 • en dit bedoelde ik dan … typische reactie … ach man, je weet niet waar je het over hebt, aangezien je er nog nooit echt naar geluisterd hebt, en je niet weet waar het over gaat. en ja, er zijn ongetwijfeld veel stomme metalbands, zoals je het in elke muziek hebt, maar er zijn ook andere.
  kom eens terug als je naar Opeth hebt geluisterd (begin met hun cd damnation, die is zonder “onverstaanbare lyrics”) …
  ach fuck off, weet je wel, idioot, net als de hele massa … goe bezig jong! mss kan je ook lekker alternatief gaan doen, want je bent toch oh zo anders hé jij … belachelijk ventje

Commentaar is gesloten