Eurotrash

Bon. Vanavond werden we getrakteerd op de eerste preselecties voor Eurosong. Hoe? Wat? Is er alwéér een jaar gepasseerd? Blijkbaar dus wel. Ergens vind ik het ganse Eurosonggedoe met het jaar smakelozer worden. Nu ja, dat is dan ook zo’n beetje de bedoeling had ik zo de idee. Maar dit jaar lijken ze bij de VRT toch wel een all time low te hebben bereikt. Het leek een beetje een revue van de oude bekenden.

Konden ze écht niemand anders dan idool annex star academy kandidaten Brahim en Katerine vinden? En naar het schijnt zou ook Pim van Star Academy meedingen voor het podium! En dan is zijn er nog Vanessa Chinitor en Sonny O’Brien die nog maar eens een gooi doet naar het schavot.

Dat de oudgedienden de meeste punten krijgen is géén eer want hun prestaties waren nauwelijks beter dan die van de “amateurs”. Valse noten, verkeerde inzetten, wat spastisch wiegen met de micro und so weiter, und so weiter…

Ergens zou je het ze nog kunnen vergeven want over de liedjes kunnen we kort zijn: plat, slecht, eentonig, inspiratieloos en meer van dergelijke adjectieven.

Wat hebben we geleerd? 1/ Zondagavond is reeds het begin van de werkweek: de VRT haalt ons het liefst brutaal uit de roes van het weekend. Ik wenstte bijna dat het al maandagochtend 9u was. 2/ We gaan dit jaar wéér eens ons royaal belachelijk maken op de Europese bühne.

Blergh.

3 replies

  • Wat had je verwacht? Dat de nieuwe Abba zou opstaan hier in België? Guess not.
    Eurosong is zo klef als het maar kan. Nooit ga je daar iets vernieuwend zien.

    My 2 cents..

  • Laten we eerlijk wezen: zonder Eurosong zouden we de maandag niets hebben om op af te geven..

  • Amai nog niet. Lynn was ook aan’t kijken terwijl ik aan’t blokken was en af en toe pikte ik ook iets mee. Echt een ramp, niet normaal. Ik kan die X-Idool-Academy muttens echt niet af hé!

Commentaar is gesloten