Netsensei

Much Ado About Nothing

Eurotrash

Bon. Vanavond werden we getrakteerd op de eerste preselecties voor Eurosong. Hoe? Wat? Is er alwéér een jaar gepasseerd? Blijkbaar dus wel. Ergens vind ik het ganse Eurosonggedoe met het jaar smakelozer worden. Nu ja, dat is dan ook zo’n beetje de bedoeling had ik zo de idee. Maar dit jaar lijken ze bij de VRT toch wel een all time low te hebben bereikt. Het leek een beetje een revue van de oude bekenden.

Konden ze écht niemand anders dan idool annex star academy kandidaten Brahim en Katerine vinden? En naar het schijnt zou ook Pim van Star Academy meedingen voor het podium! En dan is zijn er nog Vanessa Chinitor en Sonny O’Brien die nog maar eens een gooi doet naar het schavot.

Dat de oudgedienden de meeste punten krijgen is géén eer want hun prestaties waren nauwelijks beter dan die van de “amateurs”. Valse noten, verkeerde inzetten, wat spastisch wiegen met de micro und so weiter, und so weiter…

Ergens zou je het ze nog kunnen vergeven want over de liedjes kunnen we kort zijn: plat, slecht, eentonig, inspiratieloos en meer van dergelijke adjectieven.

Wat hebben we geleerd? 1/ Zondagavond is reeds het begin van de werkweek: de VRT haalt ons het liefst brutaal uit de roes van het weekend. Ik wenstte bijna dat het al maandagochtend 9u was. 2/ We gaan dit jaar wéér eens ons royaal belachelijk maken op de Europese bühne.

Blergh.