Netsensei

Much Ado About Nothing

Toneel

Vandaag eerste try-out van de leeszaal. Oftwel repetitie van de nieuwe werkwijze vooraleer er écht lezers van onze faciliteiten zullen gebruik maken. Uiteraard was dat zonder volk van buitenaf, dus mochten enkele medewerkers eens in de rol van een ander kruipen en zwaar doen alsof.

Ik was student geschiedenis die voor het eerst in de leeszaal van een archief komt. Brings back memories, feitelijk. Maar het was best wel eens fun om te doen alsof ik van fluit wist en het bloed onder de vingernagels van de collega’s achter de balie te trekken.

Ook nog eens in de leeszaal zitten met oud archief – 17de eeuwse processen – was al een flink eind geleden. Van de gelegenheid heb ik even gebruik gemaakt: mijn paleografie is roestig, maar na een paar minuten op de skriebels gekeken te hebben, kwam het wel weer terug. Fijn!

Interessanter was het om te zien of alles wel operationeel was en wel werkt zoals het hoort. Ja, ik kreeg de stukken die ik aangevraagd had, maar ik had op het einde van de rit toch een aantal dingen onthouden. Archief opvragen vond ik alvast een stuk eenvoudiger. Nu alleen nog maar die laatste kinken uit de kabel halen zou ik zo zeggen.