Netsensei

Much Ado About Nothing

Brielen

Matthias is wat aan het brielen met PHP en MySQL. Iets maken dat vre-se-lijk trekt op del.ico.us. In eerste instantie om op het werk te kunnen gebruiken. Het bestaat uit een php scriptje en een MySQL database met 1 tabel met welgeteld 4 velden. Vrij sec dus. De del.icio.us button die je respectievelijk in Firefox naar je toolbar dan wel in je favorieten in Internet Explorer plaatst was eigenlijk niet meer dan een link met wat javascript. Gemakkelijk om over te nemen dus. Momenteel doet het zowat alles wat het moet doen: met de knop kan je gelijk welke website opnemen in het lijstje, het script zelf dumpt alles mooi in een HTML tabel en met een ‘delete’ functie kan je snel links terug uit de databank gooien. Bovendien zit er een zéér rudimentaire user management feature in waardoor je snel kan zien wie welke link geplaatst heeft. Ik moet nog wat werken aan een XML export functie en het zaakje nog helemaal beveiligen…

Misschien dat ik het hier wel ergens wel op mijn site implementeer…

Update: ’t spel kan nu ook al om met tags en tagging!