Netsensei

Much Ado About Nothing

WordPress related

Een aantal nieuwtjes over WordPress:

  1. Wie goed volgt zal ongetwijfeld deze pagina zijn opgevallen op mijn blogje. Inderdaad, ik heb gisteren en vanavond een beetje zitten klooien met PHP en voor ik het wist had ik ineens een WordPress plugin in elkaar gestoken. Bij gebrek aan een betere naam noemt de plugin WP Referer en het doet zo’n beetje wat die naam veronderstelt: a/ het geeft een lijstje van websites vanwaar men hier is aangestrand b/ het geeft een lijstje met de meest gebruikte trefwoorden die in Google werden gebruikt om mijn stek terug te vinden. Uiteraard is het wachten tot de googlebot mijn site herindexeert om daar iets te zien te gebeuren. Dus de code daar is nog niet getest. Voorlopig geef ik de code nog niet vrij, maar kandidaten die eens willen proberen mogen mij gerust een mailtje sturen!

  2. Unrelated: de release candidate voor WordPress 2.0 is uit! Als deze volledig getest en opgeschoond is wordt eindelijk de final vrijgegeven. Voorlopig heb ik geen intentie om over te schakelen naar een – potentieel – onstabiele situatie. Ik blijf dus even de kat uit de boom kijken met versie 1.5.2.

Edit: Wat meer informatie. Pluginontwikkeling schijnt te veranderen (*nooo!*) dus daar zou ik op moeten inspelen. Verder heel wat leuke features. Van sommige kan je je natuurlijk afvragen wat het praktische nut nu eigenlijk is maar soit. ’t Zal een verandering zijn.

  1. Hélemáál unrelated: In hun laatste nieuwtje vertelt Matt Mullenweg dat WordPress voor hun hosting dienst nu ook in zee gaat met Yahoo!. Eens benieuwd wat Yahoo nu gaat doen aangezien ze ook al binnen zijn bij delicious en flickr…