Als ik dit kon publiceren…

… dan wil dat zeggen dat het netwerk van de buren zojuist voor de bijl is gegaan.

Niet dat ik zo slécht ben, maar 64 bits WEP is zo 1999 en veel moeite was daar niet voor nodig. Een recente versie van Kismac en een beetje geduld. De rest heb ik te danken aan Tim Newsham!

Tip: wie toch zijn netwerk wil beveiligen, kies dan voor WPA!

3 replies

  • Grmpf.. ik ben er ferm gerust in dat er iemand via mijn wireless op het web kan. Ik heb mijn macadres ingegeven en ga ervan uit dat daarmee de kous af is. Ik heb al uren versleten om te begrijpen hoe ik dat ding überhaupt aan het werk kreeg en voor de rest, so be it. Alsof een mens niets anders te doen heeft. Daarbij: als ik gedaan heb met surfen draai ik de stroom uit en daarmee basta: niemand kan er dan nog op, hehe.

  • Mijn routertje staat ook nog op WEP+maclist, maar dat kan absoluut geen kwaad. Je moet hier toch een VPN opzetten om op het net (UGent) te geraken. Een kameraad hier een paar verdiepingen lager kan er dan ook op, zonder dat ik er last van heb. Het enige wat men kan doen, is proberen binnenbreken op mijn pc, maar ik draai dan ook geen windows en buiten de ssh-poort staat er bij mijn weten niets open.

  • Als ik dit kom becommentariëren….

    Dan wil dat zeggen dat de WEP-key van mijn buur er ook is aan moeten geloven.
    🙂

Commentaar is gesloten