Napels zien

Hm. Ik denk dat ik mijn router in de zeer nabije toekomst op de schopstoel ga zetten. Het is een D-Link 624+ met wireless. Ik had hem een tijdje na mijn iBook G4 gekocht. Het ding deed wat het moet doen maar de laatste maanden heb ik er niets als miserie mee. Mijn iBook verliest te pas en te onpas connectie met het ding en als ik iets langer weg ben, dan weigert het internet ook via UTP. Om nog maar te zwijgen van WPA beveiliging die volledig de mist in gaat. Het ding resetten is dan de enige oplossing.

Niet meteen ideaal. Ik ben dus op zoek naar een goede router waar een wireless op zit die probleemloos werkt met mijn iBook G4. Graag ook met flink wat opties. Linux based is zeker een plus. Iemand tips?

5 replies

 • Linksys-Cisco WRT54GL. Linux-based en je kan er mee prutsen (op eigen risisco natuurlijk).

 • D-Link zuigt, ik moet dat ook niet hebben, al veel te veel miserie mee gehad. Linksys/Cisco zoals hierboven vermeld is super. SMC is ook wel in orde.

 • Ik heb de WRT54GL en draai er Linux op (OpenWRT). Heel content van, kan alles wat ge wilt en nog veel meer.

 • Ik heb er hier enkele staan als boekensteun. That says enough?

  Maar uit persoonlijke ervaring raad ik ook de WTR54GL aan. Deze hangt hier al een eind probleemloos op zolder.

 • Matthias

  23 februari 2007 at 2:06 pm

  Duidelijk dus. Eens zien hoeveel zo’n ding kost en waar ik dat het beste bestel.

Commentaar is gesloten