Netsensei

Much Ado About Nothing

Ruby on rails

Het onovertroffen 37signals lanceerde een flinke tijd geleden Ruby on Rails. Een MVC gebaseerd framework waarmee je snel webapplicaties kan ontwerpen zonder over al je energie in de lowlevel stuff te moeten steken. Ik heb al cursorisch één en ander met RoR uitgeprobeerd en ik ben er wel mild enthousiast over. Ik exact wat ik nodig heb: ik kan nu snel iets in elkaar steken zonder dat het mij emmers veel vrije tijd kost.

Alleen, tot nu toe vraag ik mij af welke hoster nu Ruby on Rails support aanbiedt. PHP en Perl, ja! Of ASP.Net! Dat zijn immers de dominante server script talen. Maar Ruby on Rails? Vergeet het! En dat is jammer. Heel jammer. Want waarom zou ik een toepassing ontwerpen in Ruby on Rails, laat staan het zelfs leren gebruiken, als ik geen host kan vinden die mij Ruby on Rails support aanbiedt?

Anderzijds kan ik het ook wel begrijpen, waarom zou een hostingbedrijf tijd en moeite steken om naast PHP ook Ruby on Rails aan te bieden? Het kost tijd en dus geld om zo’n configuratie onderhouden en het is niet meteen gewilde feature nummer 1. Immers, er zijn nauwelijks killer RoR toepassingen zoals PHP die heeft (denk WordPress, Drupal,…). Kortom, een beetje een vicieuze cirkel.

Vandaar dat ik er mij over verbaas dat er een vacature openstaat waar men op zoek is naar iemand die goed beslagen is in Ruby on Rails. Good luck! Denk ik dan zo. Ofwel is het een vacature die op iemands lijf is geschreven…