Een nieuw jasje

De huidige opmaak van dit blogje draait ondertussen ook al weer een klein jaar mee. Ik heb er niet al teveel aan bijgeschaafd ondanks enkele serieuze tekortkomingen. Zo is de sidebar totaal niet widgetfähig. En het feit dat mijn foto’s verbannen zijn naar de footer vind ik ook niet mijn meest briljante idee. Het grootste probleem vind ik dat mijn blogje in zijn huidige vorm veel te druk is. Het krioelt van de oranje links en je weet niet waar eerst klikken. Om nog maar te zwijgen van het overdadig gebruik van de famfamfam icoontjes.

Hoog tijd om terug in de kladblok/Nano/Textedit te kruipen en een nieuw theme eruit te persen. Hieronder zien jullie het resultaat van een kleine maand code schrijven op de trein en op vrije momenten

Netsensei

Weg met al het overbodige gedoe: enkel de essentie met de focus op leesbaarheid en rust. Persoonlijk vind ik dat ik aardig in mijn opzet ben geslaagd.

Stating the obvious: ja, ik heb mij wat laten beïnvloeden door het design van Michel. Nochtans vind ik het ontwerp van zijn blog nu ook niet bepaald wereldschokkend mooi. Eerlijk gezegd draaide het er juist op uit dat ik helemaal weg stuurde van zijn design. Door gebruik te maken van een dezelfde typografie, kleurenpalet en de header, lijken we nu toch verdraaid goed op elkaar. Zo was ik in eerste instantie van plan om Helvetica te gebruiken voor alle teksten. Tot ik tot de conclusie kwam dat een Georgia een stuk aangenamer leest. Dus dat heb ik gebruikt voor de body van de blogitems. Pas later kwam ik erachter dat Michel een gelijkaardige keuze heeft gemaakt.

Waaruit we weer lering trekken dat de keuze van dergelijke details een zeer vergaande invloed kunnen hebben op uw website.

Afin, natuurlijk is mijn vraag: wat vinden jullie ervan? Op een aantal details na is alles klaar maar houd ik voorlopig alles nog even de wachtkamer tot na volgende week.

O ja, als je zelf eens websites moet screenshoppen: gebruik dan de screengrab! plugin voor Firefox! Doodmakkelijk in het gebruik.

10 replies

 • Ziet er echt de moeite uit !
  Gewoon switchen zou ik zeggen.

 • Eenvoudig maar schoon. Doen!

 • Niet mis, maar je maakt te weinig gebruik van whitespace. Er zit veel te weinig padding in het content gedeelte. Ook de sidebar mag een stukje meer linkerpadding hebben.

 • Wat is die foto bovenaan?

 • Nice! Alleen ben je de metatale widget in je sidebar vergeten 🙂

 • Puik werk, al mis ik een beetje kleur? Niet veel hoor, een beetj maar.
  Designs met grijswaarden trekken me altijd wel aan, maar ik vind dat er zowieso een kleine kleurtoets mag zijn…

  Maar ja, smaken/gouts/couleurs/kleuren… 😉

 • Ziet er goed uit, gewoon doen!

 • Matthias

  24 november 2007 at 9:20 am

  Dank je voor de opmerkingen en de aanmoedigingen!

  @Dextro: ik heb de padding aangepast en wat meer met whitespace gespeeld. Het ziet er inderdaad een stuk beter uit.

  Verder heb ik ook Asides zoals gezien op http://photomatt.net erin gestoken. Ik moet ook nog een rotating banner voorzien.

  @Rest: on line zetten zal nu moeilijk gaan aangezien ik straks vertrek. Bovendien moet ik nog een aantal zaken verder optimaliseren (CSS inkorten, beetje SEO, etc.)

 • Sjieke dinges!
  Net zoals Inferis mis ik een beetje kleur, maar zoals hij al zei, de coloris en toestanden gustibus disputandum dinges en al.
  Ik zou persoonlijk ook de linkerkant iets donkerder maken, omdat het misschien een beetje te weinig contrast vormt met de middenste kolom en omdat dat een beter evenwicht met de rechterkant zou geven.
  Maar verder goed gedaan, ik vind het alleszins beter dan wat je nu hebt, al is dat ook niet mis natuurlijk. 🙂

 • Haja, en by the way, ik zou toch eerder voor iets Helvetica-achtigs gaan dan voor Georgia. Geschreefde lettertypes worden gezegd beter te zijn voor gedrukte teksten en nietgeschreefde voor webteksten, en daar ben ik het wel mee eens. Het oogt ook wel netter en moderner, mijns inziens.

Commentaar is gesloten