Netsensei

Much Ado About Nothing

Een nieuw jasje

De huidige opmaak van dit blogje draait ondertussen ook al weer een klein jaar mee. Ik heb er niet al teveel aan bijgeschaafd ondanks enkele serieuze tekortkomingen. Zo is de sidebar totaal niet widgetfähig. En het feit dat mijn foto’s verbannen zijn naar de footer vind ik ook niet mijn meest briljante idee. Het grootste probleem vind ik dat mijn blogje in zijn huidige vorm veel te druk is. Het krioelt van de oranje links en je weet niet waar eerst klikken. Om nog maar te zwijgen van het overdadig gebruik van de famfamfam icoontjes.

Hoog tijd om terug in de kladblok/Nano/Textedit te kruipen en een nieuw theme eruit te persen. Hieronder zien jullie het resultaat van een kleine maand code schrijven op de trein en op vrije momenten

Netsensei

Weg met al het overbodige gedoe: enkel de essentie met de focus op leesbaarheid en rust. Persoonlijk vind ik dat ik aardig in mijn opzet ben geslaagd.

Stating the obvious: ja, ik heb mij wat laten beïnvloeden door het design van Michel. Nochtans vind ik het ontwerp van zijn blog nu ook niet bepaald wereldschokkend mooi. Eerlijk gezegd draaide het er juist op uit dat ik helemaal weg stuurde van zijn design. Door gebruik te maken van een dezelfde typografie, kleurenpalet en de header, lijken we nu toch verdraaid goed op elkaar. Zo was ik in eerste instantie van plan om Helvetica te gebruiken voor alle teksten. Tot ik tot de conclusie kwam dat een Georgia een stuk aangenamer leest. Dus dat heb ik gebruikt voor de body van de blogitems. Pas later kwam ik erachter dat Michel een gelijkaardige keuze heeft gemaakt.

Waaruit we weer lering trekken dat de keuze van dergelijke details een zeer vergaande invloed kunnen hebben op uw website.

Afin, natuurlijk is mijn vraag: wat vinden jullie ervan? Op een aantal details na is alles klaar maar houd ik voorlopig alles nog even de wachtkamer tot na volgende week.

O ja, als je zelf eens websites moet screenshoppen: gebruik dan de screengrab! plugin voor Firefox! Doodmakkelijk in het gebruik.