DDOS

Lol @ D-Link. Hun routers bevatten blijkbaar een foutje waardoor ze massaal de tijdservers van het internet bestoken met aanvragen. Het gaat om een paar miljoen routers en afgeleide producten.

De tijdservers in kwestie zijn in feite atoomklokken die nauwkeurig de tijd aangeven. Als particulier kan je in relais connectie maken met zo’n server en je eigen systeemtijd nauwkeurig synchroniseren. Dat is niet alleen handig maar ook noodzakelijk aangezien heel wat toepassingen voor hun communicatie rekenen op een nauwkeurig afgestelde klok. De D-Link toestellen in kwestie synchroniseren zelf elke dag hun eigen klokje.

Nu wil het toeval dat ik zelf ook deelachtig ben aan dit duivelse complot aangezien ik een gelukkige eigenaar ben van een D-Link router. Ik ben daar zéér tevreden over. Tot nader order schrijf ik die – samen met heel wat andere klanten – nog niet af. In het slechtste geval zullen de tijdservers van het internet dus nog járen onder vuur worden genomen door D-Link toestelletjes. Há!

3 replies

  • Tevreden van dat D-Link bakje? Zelf raad ik iedereen altijd af van D-Link te kopen. Ik heb met die toestellen alleen nog maar miserie gehad.

  • Matthias

    10 april 2006 at 4:51 pm

    Ik heb daar helemaal geen miserie mee. Dat werkt fantastisch bij mij. Nooit geen problemen mee gehad.

  • Ik heb zelf een EMC, maar een aantal kameraden hebben D-Link en zijn daar onverdeeld positief over.

Commentaar is gesloten