Netsensei

Much Ado About Nothing

Out of order

Hm. In de mediamarkt hadden ze al geen energiemeter. Ik weet dat ze er eentje op Conrad verkopen, maar ik zou het toch eerst nog eens willen proberen in de Brico of de Hubo.

Verder is mijn mail/webserver uitgevallen. Ik wilde de configuratie van de stekkerblokken wat optimaliseren, en dat betekende dus alles ontkoppelen. Ook chronos, mijn router en mijn kabelmodem. Die moet ik dus herconfigureren. Mijn server is weliswaar “maar” een pentium 2 zonder monitor of zo en die op mail en webservices geen zware processen draait, maar ik wil wel nagaan hoeveel stroom hij verbruikt. Vandaar de energiemeter. Een ruwe schatting levert mij idle een 60-70Wh op. Maar zonder concrete cijfers blijft het behelpen.

Ergens hoop ik hem te kunnen behouden want in de tussentijd ben ik tot de conclusie gekomen dat een centraal digitaal depot voor mijn mail (jaja, Filip.) verdomd handig is.