Netsensei

Much Ado About Nothing

Olie nakijken

Als je dit bericht kan lezen, dan is de olie van dit blogje nagekeken. Of beter, dan is de verhuis tussen servers geslaagd.

Sinds drie jaar en een dag is dit stukje van de Intertubez gehost bij Joyent. Ik had er zo’n accelerator account. In die tijd was dat zo’n beetje het betaalbare alternatief wilde je een stapje verder gaan dan wat een gewone shared hosting aanbood. Ik kreeg er shell access, kans om te prullen met Ruby on Rails, iets wat in de verte op virtuele hosts leek en dies meer. Onlangs kreeg ik een mailtje in de bus met de melding dat Joyent die service stopzet. Iets met niet meer rendabel en ook niet langer onderhouden.

Tijd dus voor het echte werk. Sinds december lease ik reeds bij Linode een VPS. Noem het maar gerust een volwaardige server. Tegen een betaalbare prijs. Als hacker, DIY mens, what-not was dat de volgende logische stap. Ik was al lang van plan om al mijn projecten te consolideren op die machine, maar tot nu toe kwam het er nooit van. De verhuis van dit blogje is dus bij deze in een stroomversnelling gekomen.

Het kan zijn dat er links en rechts wat mankementen zijn. Laat niet na om te mailen als je een probleem ontdekt!