Netsensei

Much Ado About Nothing

Bergen

  1. Ik ben terug uit Bergen en met die laatste trip heb ik direct ook mijn seizoen van lezingen afgewerkt. Ik moet zeggen dat spreken en publique toch niet gemakkelijk is, maar een mens groeit er wel in. Gelukkig was er voor die laatste een tolk voorzien zodat ik geen 45 minuten in het Frans moest opvullen. Ik kijk nu zo’n beetje uit op een rustige decembermaand. Ik heb de laatste weken nauwelijk kunnen doorwerken aan het eigenlijke onderzoek. Nieuwe collega D. heeft mij bovendien nog niet al te veel achter mijn bureau zien zitten me dunkt.

  2. Verder lag het ganse land onder een wit sneeuwtapijt gisteren… behalve dan in Brugge. Hier was het weer niet veel anders dan anders in november: koud, stormachtig en donker. Maar winters toestanden? Niets van gemerkt. Overal in Europa zaten mensen vast in blizzards en werd hier en daar zelfs een yeti gespot. Maar in Brugge? Hier was het een doordeweekse zaterdag waar de toeristen zich niet lieten afschrikken om toch maar te shoppen. De opening van de kerstmarkt schijnt wel wat geflopt te zijn door het slechte weer op vrijdagavond. Soit. We zullen maar blij zijn dat we mooi aan alle ellende ontsnapt zijn.

  3. Mijn buurman heeft zijn belkin dradeloze wifi AP beveiligd. Damn! Gelukkig is er een nieuwe versie van KisMAC waarmee ik de airport extreme in mijn iBook in passive mode kan zetten. De tussenstand momenteel: 131.000 pakketjes binnengehaald. Nog 879.000 te gaan en ik kan proberen zijn WEP key te kraken. Ja, ik weet het, de FBI kan het in drie minuten, maar gezien de helft van de software die ze gebruikten niet eenvoudig op mijn mac aan de klap te krijgen valt…

  4. Tot slot kan ik jullie ook vertellen dat wok met een glaasje Zuid-Afrikaanse Voorspoed niet te versmaden valt in De Republiek. T’is-maar-dat-u-het-weet.