Wifi AP’s in Brugge

Een tijd geleden trokken kameraad Welta en ik erop uit met een iBook, een eenvoudige GPS antenne en KisMAC om te Wardriven. Een tocht door Brugge leverde volgend leuk plaatje op:

303 wireless AP’s waarvan een kleine 49% wijd open staan.

3 replies

  • Wat ik wel relaxted vind aan het wardriven met een iBook is het feit dat je live kan meevolgen met een kaartje. Iets wat op het Windows-platform twee applicaties vergt: een wardrive-app en een gps-applicatie die dan icm met een script alles erop gooit. In mijn geval denken de meeste mensen die achter mijn wagen rijden zoiets in de trand van: “Wtf zo’n grote gps!”

    Even een copy-paste van http://www.wardrivers.be:

    Some statistics:
    For the moment there are 206123 records in our database, 40.59% is secured with WEP.

    Zet tot nadenken hoe mensen bewust zijn van hun eigen veiligheid.

  • Mh Georges Hardcore is open, moet ik es passeren :p

Commentaar is gesloten