Netsensei

Much Ado About Nothing

Vettig aapje

Bon. Zo tussendoor heb ik mij voor de grap eens Greasemonkey geïnstalleerd. Nadat dit potsje mijn nieuwsgierigheid serieus had geprikkeld. Nu staat er onderaan mijn firefox venster een aapje te lachen.

Wat kan je nu met greasemonkey? Wel, ben je niet tevreden met de lay-out of de functionaliteit van een website, dan kan je die zelf gaan aanpassen. Bijvoorbeeld een deleteknop toevoegen aan de GMail interface. Zelf heb ik al een script geïnstalleerd om een preview te krijgen van drafts in WordPress. Die moet je standaard openklikken om te zien wat je geschreven hebt. Met dit script hoef je maar over de link in het lijstje drafts te zweven om een preview in een aparte box te krijgen.

Dat smaakt duidelijk naar meer. Ik ga nog wat verder met Greasemonkey spelen. Ik ben eens benieuwd…