Netsensei

Much Ado About Nothing

Koud spel

Gisterenavond. Sportpaleis. __Coldplay op de bühne. Een garantie voor een geslaagde avond. Het spektakel mocht er wezen. Chris Martin en zijn compagnons brachten een mix van oud en nieuw. Songs uit hun laatste album en hun eerste. Ze begonnen sterk met openers Square One en The Speed of Sound. Het midden van de show werd dan weer wat intiemer met onder andere ‘Till Kingdom Come en Beautiful World. Ze sloten af met Clocks en bisnummers Fix You en In My Place. Het volledig uitverkochte Sportpaleis zelf leek te ontploffen. Bij de reactie op de intro van Yellow liet Chris Martin zich ontvallen “Guess we choose the right song”. Ook visueel was het een hele show met alles erop en eraan. Tot en met reuzeballonnen die uit de nok van de zaal in het publiek werden gedropt. Ook op het podium amuseerden ze zich te pletter. Kortom, een geslaagde avond!

O ja, in het voorprogramma speelde Goldfrapp. Te mijden als de pest zou ik zo zeggen. Zweverig gedoe gecombineerd met diepe bassen. En een groep die in een retro jaren ’80 kledij was gestoken. Zo niet mijn ding…