Koud spel

Gisterenavond. Sportpaleis. Coldplay op de bühne. Een garantie voor een geslaagde avond. Het spektakel mocht er wezen. Chris Martin en zijn compagnons brachten een mix van oud en nieuw. Songs uit hun laatste album en hun eerste. Ze begonnen sterk met openers Square One en The Speed of Sound. Het midden van de show werd dan weer wat intiemer met onder andere ‘Till Kingdom Come en Beautiful World. Ze sloten af met Clocks en bisnummers Fix You en In My Place. Het volledig uitverkochte Sportpaleis zelf leek te ontploffen. Bij de reactie op de intro van Yellow liet Chris Martin zich ontvallen “Guess we choose the right song”. Ook visueel was het een hele show met alles erop en eraan. Tot en met reuzeballonnen die uit de nok van de zaal in het publiek werden gedropt. Ook op het podium amuseerden ze zich te pletter. Kortom, een geslaagde avond!

O ja, in het voorprogramma speelde Goldfrapp. Te mijden als de pest zou ik zo zeggen. Zweverig gedoe gecombineerd met diepe bassen. En een groep die in een retro jaren ’80 kledij was gestoken. Zo niet mijn ding…

2 replies

 • Efkes een beetje vitten op uw Coldplay-kennis…
  Je zegt: “Songs uit hun laatste album en hun eerste” ; je zult waarschijnlijk wel hun eerste (Parachutes: Don’t Panic, Shiver, Yellow, Trouble, …), tweede (A Rush of blood to the head: In my place, Scientist, Clocks, …) en hun laatste (X&Y: Speed of sound, Fix You, …). Volgens mij in de volgorde van goed (in de zin van “sommige nummers kunnen vergeleken worden met Radiohead anno OK Computer”) > aanvaardbaar > sioen-niveau 😉 … waarmee ik dus, voor de slechte verstaander, saai en slecht bedoel.
  Je vernoemt ook het nummer Beautiful World: aaah de klassieke val waar menig mens intrapt (Radiohead-fans zijn daar al lang gewoon aan, zeker sinds Hail to the Thief). Je mag in alle lijsten, op alle albums van Coldplay gaan zoeken, Beautiful World gaat daar niet staan … Don’t Panic daarentegen wel. Maar omdat er in het refreintje nu eenmaal Beautiful World voorkomt … tjah no further comment…
  En tjah … Goldfrapp … je hebt het ervoor of je hebt het niet … ik kan ze soms wel smaken al ga ik er nu niet meteen een CD van kopen.
  En oh ja, Chris Martin zei bij de release van X&Y dat ze groter wilden worden dan U2, Tom Barman bediende 2 weken terug een interviewster met de uitspraak “Wij zijn beter dan U2” … Wel Tom Barman heeft overschot van gelijk en Chris Martin mag blijven proberen … nobody touches dEUS.

  Adios

  T

 • Matthias

  29 oktober 2005 at 12:34 pm

  1) al hun albums dus. Als dat niet duidelijk mocht zijn…
  2) ik ben géén fan van Radiohead. Integendeel zelfs.
  3) wie zal het zeggen dat Chris Martin dat ook écht meende. Om nog maar te zwijgen van Tom Barman. U2 is een klasse apart. Het is niet omdat ze alle twee zichzelf afmeten aan het succes van Bono en de zijnen dat wij dat ook moeten doen.

Commentaar is gesloten