Netsensei

Much Ado About Nothing

De ronde

Heldendaden! Dat wilde ik vandaag zien! En ik werd op mijn wenken beloond want hoe Stijn Volders won, dat was toch al van Tschmill in 2000 geleden dat het zo spannend was. Geniaal werk. En ook de weergoden boden knap weerwerk. Van alles een beetje maar ook niet teveel. Net genoeg om de renners wat meer in het bloed, zweet en tranen te zetten zonder dat het onplezant zou worden.

En heldendaden, dat hebben we vanmorgen ook gepresteerd want om 9u ’s zondagsochtends present geven: da’s niet niks. Maar voor de start van Vlaanderen’s Schoonste had ik het er wel voor over. De Bruggelinkploeg was vanmorgen massaal op post. Bert, Tom, Maarten en ik hadden ons wat verspreid opgesteld om alles te coveren. Maarten en ik stonden vlak achter het Belfort, juist in een bocht waar het na de officieuze start iets trager ging. Ideaal om foto’s te nemen.

Collectief medelijden ging uit naar de Rodania-man die een godganse dag het ‘rodaniagetoeter’ op zijn wagen mocht ondergaan. En ergens tussen de talloze volgwagens, motards, officials, camera- en fotomensen vertrok het peloton om kwart voor tien. Het viel op dat het peloton vers verzorgd was want de mentholdampen die we in het gezicht kregen bij de passage waren nogal lastig te negeren. Maar toch, in de drukte onder andere Boonen weten te herkennen.

En zo snel als de coureurs vertrokken waren, stoof het publiek uiteen om zelf een plaatsje langs het parcours te veroveren. Het beloofde immers een lange dag te worden. Tom heeft alvast wat fotookens op zijn Flickr gesmeten.