Sioen

Zojuist gezien op Klinkers te Brugge: Sioen. Geniaal optreden. Veel kwam uit hun laatste album Ease your mind maar er zaten ook oudere nummers tussen. Zoals afsluiter Another Ballad. Het publiek bestond voornamelijk uit schreeuwende tieners. Een beetje bevreemdend want ik vind hun muziek niet de meest toegankelijke. Voor pas geschoten foto’s moet u hier wezen.

4 replies

  • Uw maten waren er ook šŸ™‚ Wat die tieners betreft: volgens mij draaiden ze een bandje met gillende tieners erop, of zaten er een paar dozijn opgesloten onder het podium.

  • Ik heb sioen gehoord op de Gentse Feesten en daar vielen ze ietwat tegen. Ik had beter verwacht. Toch goed dat ze zich in Brugge herpakten…

  • Quite right Vincent, in Gent waren ze gewoon barslecht … ik heb in mijn leven al wat concerten gezien en deze viel toch onder de categorie “gezien en afgedaan”. Het duo-concert van Sam Goris en Lucy Loes op de Bekegemse Avondmarkt was stukken meer geslaagd (alleen al omwille van de ambiance) Akkoord ik ben geen grote fan, au contraire, ik vraag mij af wat het vernieuwende en originele is aan die muziek. Uit het arrangement dat ze hebben valt veel meer te halen. Soit, wat ken ik van Sioen, die hitjes :Cruisin’, Ease your mind en Another Ballad and that’s it. De rest leerde ik kennen op hun GF-concert. Wel het was gewoon meer van dat, intimiteit gaat ze niet af en hun poging tot bombastisch contrast is soms gewoon lachwekkend. Eigenlijk kon je als Sioen-fan gewoon beter een cd’tje maken met tussen de songs wat flauw applaus gemengd en een voelbaar weinig gemeend ‘we want more’. Want visueel was er weinig aan, ze speelden daar eerder als een paar jong mannekes vers van het conservatorium (zelfs Daft Punk’s ‘Crescendolls’ uit Interstella 5555 speelden minder statisch ) en ambiance was ik er ook al weinig. Enkel Sioen (de zanger dan) zelf was iets beweeglijker, al moet dat ook weer in zijn context geplaatst worden. Achter uw piano totaal uit ritme met uw benen stampen, da kan ik ook. Lessen in podiumpresence kan hij duidelijk gebruiken en volgens mij vraagt hij ze best aan iemand als Stef Bos (die fenomenaal was op de GF) Goed ja, ik kan er nog een tijdje over doorbomen, weet gewoon dat sinds hun optreden op de GF (thuismatch, dus normaliter beste match) ik er weinig meer van moet weten… al blijft Cruisin’ met kop en schouders nog steeds hun beste schijf… Just my 2 cents and a few dollars more

  • Inderdaad tom, zo voelde het aan.

    Qua podiumpresence kunnen ze ook in de leer gaan bij Bart Peeters, want ook hij was fenomenaal op de GF!!!

Commentaar is gesloten