Shortstat

Ik heb mij onlangs shortstat geïnstalleerd. Dat vond ik wel een leuke plugin tot ik zag dat 49% van het verkeer op mijn site crawlers of internetrobots zijn. Wie die internetrobots nu precies zijn, daar heb ik het raden naar. Dat de googlebot er eentje van is, dat staat wel vast. Maar wie zijn die andere? Dat is informatie die Shortstat niet geeft. Meer nog, Shortstat bezit geen filter om die te herkennen! Schade. Op de website van Shaun Inman hoef ik ook niet meer informatie te verwachten. Blijkbaar liet hij Shortstat voor wat het was en is ie nu aan de gang met het commerciële Mint. Kortom, dokken of voortprutsen. En zelfs dan schijnt het zaakje nog moeilijk te doen. Zucht.

4 replies

  • Ik heb Shortstat ook draaien. Als ik het percentage crawlers (36%) er uit gooi, komt het aantal hits bijna overeen met m’n Belstat teller. Ik lig er dus niet echt wakker van.

  • Ik gebruik ook Shortstat. Best wel een goede teller eigenlijk. En ik vind dat je het hem niet kwalijk kan nemen dat hij enkel aan de commerciële versie verderbouwt. Ik trek me trouwens weinig aan van die “crawlers”. Ik kijk vooral naar de referrers en de zoekwoorden…

  • Ik vind vooral de MSNbot nogal agressief: geen kat gebruikt dat, ik heb geen enkele doorverwijzing via MSN, maar dat ding zuipt wel pakken meer (dure) traffiek dan de googlebot. Heb dat ding dan maar wat gelimiteerd. Zie deze en deze post.

  • Matthias

    21 september 2005 at 11:48 am

    thx! ik heb robots.txt ingevoegd. De googlebot vind ik nu nog wel kunnen maar, idd, agressieve dingen zoals de msnbot, daar ben ook ik tegen.

Commentaar is gesloten