Digitale databeheerder

Ik sluit vandaag een hoofdstuk af en ik begin morgen een nieuw. Ik ruil mijn petje als Drupal developer bij XIO voor dat van digitale databeheerder voor de Vlaamse Kunstcollectie.

De Vlaamse Kunstcollectie is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse kunsthistorische musea. In mijn nieuwe rol ben ik betrokken bij het reilen en zeilen van de digitale collecties. Er is een roadmap met aantal zeer interessante, innovatieve projecten rond registratie, bewaring, ontsluiting, uitwisseling en hergebruik voor de komende jaren uit getekend. Het is de bedoeling dat ik die projecten mee help realiseren.

In de voorbije jaren heb ik met fantastische mensen aan uitdagende projecten mogen werken. Ik leerde niet alleen bij op technisch vlak. Ik leerde ook anders communiceren, compromissen sluiten, prioriteiten leggen, plannen, kansen zien, met anderen omgaan en zoveel meer. Super bedankt voor alles, XIO!

En nu, met vol enthousiasme, begin ik aan de volgende uitdaging. En avant!

2 replies

  • Succes daar! Voor ons nationaal archief is er door clockwork best vette software gemaakt voor het digitaal ontsluiten van archiefstukken en materiaal. In het kader van het besluit van de regering om tegen 2020 archieven digitaal te hebben. Onderdeel van de opdracht is open source en deelbaar maken van de software. All drupal. Leuk om een keer te spieken voor jou 🙂

  • Kon alvast je link naar de Vlaamse Kunstcollectie niet openen (The resource cannot be found. Description: HTTP 404 etc). Werk aan de winkel! 🙂

Commentaar is gesloten