Netsensei

Much Ado About Nothing

Plattan

Sinds jaar en dag heb ik muziek in de oren wanneer ik onderweg ben. Aangezien reizen een aanzienlijk deel van mijn bestaan uitmaakt, is goed audiomateriaal een minimale vereiste.

Ik heb veel plezier gehad van de Sennheiser CX200. Goeie geluidskwaliteit en de dopjes zitten aangenaam in het oor. Alleen, er zat geen doosje bij om de rubberen oortjes op te bergen. En dus rol ik die nogal al eens snel rond mijn GSM (Spotify!). Aangezien de rubberen oortjes los zitten, ben ik er al enkele onderweg kwijt geraakt. Niks zo frustrerend als merken dat je zo’n dopje kwijt bent. Gelukkig komt de verpakking met een aantal reserve, maar na enkele keren mag je nieuwe kopen.

Niet ideaal.

En dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Oortjes zijn heel klein en makkelijker weg te bergen dan een zware koptelefoon, maar de laatste jaren is er in dat departement ook wel heel wat veranderd. Er is een nieuwe markt ontstaan waarbij de lichtgewicht DJ hoofdtelefoons een nieuwe lijn neefjes kreeg: reis- en straat hoofdtelefoons.  Sony, AKG,… hebben zo wat reeksen uitgebracht, maar wie een beetje rondkijkt ziet vooral veel designerphones zoals WESC, Dr Dre Beats, SkullCandy in het straatbeeld.

Zelf wilde ik dus wel de overstap wagen naar een makkelijk opbergbare hoofdtelefoon met goede geluidskwaliteit. In de FNAC kon ik er verschillende paren paar uitproberen. Ik dacht eerst even aan WESC Piston maar zonder goeie on line reviews wilde ik er mij niet aan wagen. Uiteindelijk ben ik gevallen voor het scandinavische minimalisme van de UrbanEars Plattan. Ze klonken veruit superieur tegenover de rest van het gamma dat uitgestald lag.

Ik heb ze ondertussen al even uitgeprobeerd. Op zich zitten ze heel gemakkelijk, het geluid is super en kwalitatief voelt alles heel duurzaam aan (Metaal! Canvas bekleding!) Alleen beginnen ze wel na een uurtje constant luisteren pijn te doen aan de oren. Ik vermoed/hoop dat dat met het dragen wel zal beteren als de hoofdband zich wat kan zetten. Ik ben in ieder geval heel tevreden met de aanschaf!

Via Facebook kreeg ik overigens nog de tip om eens te kijken naar de Capital van AiAiAi mocht de Plattan mij niet bevallen.