Terug

Ik kom juist tot de conclusie dat het begrip terug thuis voor mij een nogal vrij relatieve betekenis begint te krijgen. Sommige dagen en weken zit ik zo’n beetje overal in Vlaanderen dat ik het zelf even niet meer weet. Dan voel ik mij zo’n beetje als een moderne nomade. Een iBedoeïen* als het ware. Volg even mijn gangen van deze week mee .

 • Maandag: Brugge – Antwerpen
 • Donderdag: Antwerpen – Brugge
 • Vrijdag: Brugge – Antwerpen – Leuven – Antwerpen
 • Zaterdag: Antwerpen – Leuven
 • Zondag: Leuven – Brugge
 • Maandag: Brugge – Antwerpen

Of zoals mijn vader het verwoordde:

de NMBS heeft tegenwoordig een goede klant aan u!

Geen wonder dat vrienden, familie en kennissen mij per mail, blog, ‘foon,… eerst vragen waar ik uithang vooraleer over te gaan tot de orde van de dag. Niettegenstaande het rondreizen bijzonder slopend kan zijn, vind ik dat eigenljik helemaal niet erg. Ik ben ondertussen aan dit leventje zo gewend geraakt dat ik er zelfs moeite mee heb om heel lang op één plaats te blijven.

(Maar nog net geen digitale nomade)

6 replies

 • En de trein is ook gewoon leuk 🙂

 • Tja, het nomandebestaan heeft voor mij ook geen geheimen meer: Regelmatig pendel ik tussen Aalter, Gent, Brussel en Antwerpen. Ik weet ook geen week op voorhand wanneer ik waar zal zitten…

 • Matthias

  24 februari 2008 at 1:48 pm

  @Eline: verhalen dat ik daar over kan vertellen 🙂

 • @Matthias: begin eens een wekelijke rubriek over treinverhalen ofzo 😉

 • Ik heb een gelijkaardig leven en ik word er gek van. Ik heb drie thuizen en ik zou dat eigenlijk liefst beperkt zien tot één. Maar daarvan wordt werk gemaakt, gelukkig. Hopelijk zo snel mogelijk…

 • Het nomadisch bestaan is het beste dat er is … vrijheid en openmindedness … Maar je bent er nog niet, je hebt nog steeds die ene thuishaven: België. Break free! 😉
  Het is enkel de samenleving gebaseerd in conservatieve moraal die dicteert dat je 1 stekkie moet hebben. Zo blijf je tenminste binnen de machtsinvloed van die samenleving.

Commentaar is gesloten