Netsensei

Much Ado About Nothing

Life list

En toen had ik een life list. Het concept is eenvoudig: maak een lijst van dingen die je wil doen in je leven. Anything goes. Het mag uitzinnige of juist vreselijk banale dingen bevatten. Dingen die je er zo van schrapt en zaken die jaren duren om te bereiken. Het maakt niet uit. Zolang het maar een lijst is van dingen die jij zou willen doen.

Het is ook niet de bedoeling om methodisch puntje na puntje af te werken. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je naar toe kan of misschien zelfs wil streven, maar waar dat nu niet per se moét. Het is een oefening om even je verbeelding de vrije loop te laten.

Overigens denk ik dat iedereen de Last Lecture van Randy Pausch hoort te zien. Hij is – of beter: was – een universiteitsprof bij Carnegie Mellon en werd gediagnosticeerd met terminale kanker. Een paar maand voor zijn dood gaf hij een allerlaatste lezing met als titel Achieving your Childhood Dreams. Hij geeft er een paar heel wijze levenslessen mee.

Ik had de laatste weken altijd mijn Moleskine bij. En de lijst groeide zo op de dode momenten rustig aan. Het zijn er op dit moment 35. Ik denk dat er nog wel een paar bij zullen komen. Zo’n life list is immers nooit compleet.