Netsensei

Much Ado About Nothing

31 going on 1

Hopelijk was oud op nieuw ook voor u een avond vol feestvreugde en bubbels. Dat was het alvast voor mij. Met de vrienden was het verzamelen bij T., V., F. en C. voor het feestmaal en hapjes. We telden af naar twaalf uur in de ijskoude, donkere tuin rond een kolenvuur. Op klokslag twaalf werd er overal in de wijk vuurwerk afgestoken. We zagen boven de daken en op de straat vooral veel weerlichten vergezeld van veelvuldig geknal. Net of de oorlog was uitgebroken. Daarna ging het richting Brugge om in de stamkroeg de avond rustig af te sluiten.

Het nieuwe jaar heb ik traditioneel ingezet met het nieuwjaarsconcert uit Wenen. Altijd heerlijk om naar de Wiener Philharmoniker te luisteren. Dit jaar speelden ze onder de leiding van Daniel Barenboim. De Oostenrijkse openbare omroep ORF zendt tussendoor ook beelden van een idyllisch wondermooi alpenlandschap uit.

Met Diana Krall op de achtergrond ga ik nu meteen mijn eerste Goede Voornemen van 2009 aanvatten: klasseren van de stapel papier die in de afgelopen weken is blijven liggen op mijn bureau en mijn lopend klassement eens grondig saneren. De archiefdozen heb ik al klaar staan.

Prettig nieuwjaar iedereen!