Netsensei

Much Ado About Nothing

Ensuring the future of food

Schaamteloos gepikt bij bnox en Bart. Maar dat mag de pret niet drukken: dit is een beestig interessante infografiek uit Japan die toont hoe globalisatie, voedselduurte, energieproblematiek en werkgelegenheid hand in hand kunnen gaan. Of nog, hoe geweldig verfijnd het socio-economisch systeem in mekaar zit enerzijds, en hoe geweldig gevoelig het is voor verandering. Verander één regel in het spel, en het heeft meteen een impact op de volledige maatschappelijk ruimte.

Twee bedenkingen bij zo van die infografieken.

  1. Wie maakt er niet spontaan de associatie met The Sims na het zien van dit (toch ook wel hilarische) filmpje?

  2. Wie maakt er nu eindelijk eens een filmpje dat in ‘plain english’ uitlegdt hoe België en de communautaire problematiek nu eigenlijk in elkaar zit? Commoncraft is het te volgen voorbeeld.

Gentlemen, in de startblokken!