NYC Bike Messengers

Tubeday. Deze week: fietskoeriers. In Antwerpen zie ik ze regelmatig. ’t Zijn vaak dezelfde die het per fiets doen. Je hebt er ook op een brommertje, maar de fietskoeriers zijn de ware helden. Antwerpen is dan ook qua verkeerssituatie nu niet bepaald de meest fietsvriendelijke stad in Vlaanderen.

Dit zijn de fietskoeriers in New York. Hartje Manhattan. Daar rijden ze eigenlijk op het anarchistische af. Combineer het met een helmcamera en een stoer muziekje en je hebt een leuk internetfilmpje.

Let vooral op het verkeer en de auto’s die door de straten van NY sjezen! Er zitten er een paar leuke tussen.

8 replies

 • Manman, zat ik hier met klamme handjes naar te kijken, echte kamikaze’s !

 • Terwijl ik het las dacht ik: ik zal ik comment achterlaten over de koeriers in NY. Blijkt dat het onderwerp van de post te zijn :s.
  Maar het is wel geen extreem voorbeeld of zo. Ze zijn daar allemaal zo.
  Je zou dat ook in Brugge kunnen doen. Carmageddon met een fiets :).

 • @Maarten: doe jij dat dan al niet? :p

 • Het is wel duidelijk in dit filmpje dat ze net iets meer wagen omdat het een wedstrijd is.  Al geloof ik wel dat ze elke dag ook gevaarlijk zijn.  Maar dit filpje toont ook goed waarom de koeriers in NY met de fiets rijden: ze zijn stukken sneller dan de auto’s

 • En ik doe dees eigenlijk ookde zaterdagmiddag in Brugge, tussen de toeristen en shoppers door 🙂

 • Hey… ik doe dat de zondagnamiddag in Brugge 😀

 • Pas op en dan nog op gladde wegen eee.  Miljaarde.  Stalen ballen zeg ik u!

 • En wie heeft ook het Lotto-Domo shirtje van één van de brokkenpiloten gezien ?

Commentaar is gesloten