Netsensei

Much Ado About Nothing

Geregisseerd

Zonder veel gedoe: een lijstje regisseurs waarvan ik vind dat ze een aardig oeuvre hebben.

  • Spike Lee
  • Michael Mann
  • Danny Boyle
  • Joel Schumacher
  • Ridley Scott
  • James Cameron
  • Joel & Ethan Coen
  • Tim Burton

Hm. Veel uitleg hoort daar niet bij. Ik zou er nog Steven Spielberg bij kunnen gooien, maar dat ga ik niet doen want die is hors categorie. Op nummer één staat bij mij wel Michael Mann. Oké, zijn films zijn doorgaans beladen actie-drama’s maar, man, die fotografie! Hoe er met kleur en licht wordt gespeeld, camerastandpunten, hoe het in beeld wordt gebracht! De shootout in hartje LA in Heat is ronduit legendarisch. En Collateral met Tom Cruise en Jamie Foxx is pure eyecandy.

Mijn lijstje is natuurlijk niet exhaustief want er zijn nog zovele andere regisseurs met een prachtig palmares. David Lynch om er maar eentje te noemen. Of zelfs John Woo die binnen zijn genre best wel leuke dingen heeft gedaan. Alleen kunnen die mij zo niet bekoren.