Netsensei

Much Ado About Nothing

The ground beneath her feet

Tubeday. Weekje overgeslagen maar we staan weer helemaal terug. Vandaag in het uitstalraam: U2 met The ground beneath her feet.

Deze song uit 2000 is in feite gebaseerd op het gelijknamige boek van Salman Rushdie. In het boek rouwt het hoofdpersonage Ormus Cama om de dood van zijn geliefde. Bono nam de tekst van Rushdie quasi woord voor woord over als lyrics.

Het liedje maakt ook deel uit van de soundtrack van Bono’s The Million Dollar Hotel met Milla Jovovich, Jeremy Davis en Mel Gibson. De film zwaar flopte op de box office. The ground beneath her feet zou eerst als single worden uitgegeven maar met het afwerken van All that you can’t leave behind zag Interscope Records dat niet zitten. Het werd daarom gebruikt als een promotionele song en kreeg slechts zeer beperkte airplay.

Onterecht want eigenlijk is dit een onvervaltste verborgen U2 pareltje, zo je wil.