Bankafschriften

Wat hebben we vandaag nog geleerd? Dat pcbanking een zegen is, maar dat je daarmee nog niet af bent van het gedoe met bankuitreksels. Zo bedacht ik, in al mijn wijsheid, toen ik vanavond in de selfbanking van een Fortisfiliaal stond opeens “hey, het is al even geleden dat ik nog papiertjes uit de muur heb gehaald. En de bank heeft mij ook al een tijd niets meer toegestuurd!”

Ik dus mijn kaart in de machine. Het duurde een goede 25 minuten en 173 bankuitreksels – één per één op een tergend traag tempo – eer ik mijn kaart terugkreeg. Blijkbaar had ik niets meer gekregen sinds een eind terug in 2006. Hoe rap gaat de tijd vooruit! Ik help hopen dat de beelden van de bewakingscamera’s in de bewuste selfruimte snel zullen worden vernietigd.

Al een geluk dat ik nog het aparte speciale ‘uitrekselapparaat’ en een rustig moment had gekozen zodat er zich geen lange rij wachtenden achter mij vormde…

7 replies

 • Wow, dat zijn echt wel héél véél bankuitreksels datte…

 • Je hebt nog geluk: ze sturen het je niet automagisch op na drie maand. Want dat is pas kak, als je die, zoals mij, altijd per PDF download via Fortisbanking.be.

  Want ja, dat kan je dus wel. En als je die download bevestigd, zal je die niet meer op papier krijgen. Maar zorg er dus goed voor dat je ze nooit per ongeluk op papier krijgt, want die minder dan A5 papiertjes sorteren naast A4 afdrukken (van die PDF’s) is een PITA.

  Inmiddels heb ik kunne doorgeven dat ze ze nooit automatisch opsturen als ik ze niet zelf afhaal/download.

 • O ja, en intussen een super online boekhoudpakket in gebruik die al die uittreksels automatisch binnenpakt (via CODA berichten) zodat je er ook effectief iets nuttigs mee bent 🙂

 • Ehm, Matthias, stel gewoon even in bij je PCbanking dat je ze niet meer wil afhalen in je kantoor, maar dat je ze afhaalt op PDF en dan ergens opslaat om ze meteen weer te vergeten :-p

  Want ik ken het probleem: stond ook soms te koekeloeren voor een half uurtje…

 • Merci voor de tips! Ga ik dus ook zo doen in ’t vervolg. Een ezel stoot zich geen… 🙂

 • Als je ze met de post krijgt, dan betaal je zelf je postzegels.
  Onze dochter heeft een spaarrekening waar ze zelf haar centjes opzet. Daar staat om en om bij de 300 euro op. Ze sturen zij maar uittreksels naar hier op, elke maand. Wat blijkt nu? haar intrest staat op -0.10 euro. Want de post gaat met haar intrest lopen. Rijk dat ze daar van worden, jong.

 • Ik zou ze toch niet zomaar vergeten … het zijn officiële documenten die je nodig hebt. Niet voor niets dat mensen boekjes vol van die dingen hebben.

Commentaar is gesloten