Google reader vs iGoogle

Beste Lazyweb,

Sinds vorige maand heb ik te maken met volgende eigenaardigheid: wanneer ik een feed wil toevoegen aan Google Reader via Firefox doe ik het volgende: ik klik op het RSS icoontje dat in de Firefox Locator bar verschijnt. Firefox bood dan de mogelijkheid aan om de feed automatisch toe te voegen aan Google Reader. Ik vond dat zeer handig en ik maakte er dan ook geregeld gebruik van als ik een feed wilde volgen die mij interesseerde.

Tegenwoordig pruttelt Firefox tegen. Als ik op het RSS icoontje klik en in de nieuwe pagina kies om de feed toe te voegen aan Google Reader krijg ik in plaats iGoogle voorgeschoteld. Die laatste is een soort gepersonaliseerde homepagina waar je met widgets zaken zoals feeds en toestandjes zoals weer, nieuws, beursberichten,… kan toe voegen. iGoogle vind ik veel te onoverzichtelijk om 200+ feeds mee te voegen. Google Reader is een beter alternatief. Maar op dit moment kan ik slechts feeds aan Google Reader toe te voegen door de URI van de feed manueel te kopiëren en rechtstreeks in Google Reader toe te voegen wat ook wel vrij onpraktisch is.

Ik heb ondertussen gekeken in mijn about:config en daar met een aantal variabelen gespeeld, maar zonder succes. Naar het schijnt is het een gekend probleem. Heeft iemand anders al hetzelfde ondervonden? Of weet iemand een goede oplossing?

8 replies

 • Tiens, ik heb de Google Toolbar met die oranje ‘Add to Google Reader’button en die doet het nog steeds prima. Deze button hier. Zo haal ik met één klik de feed binnen op Google Reader. Is blijkbaar toolbar 3.
  Het is niet de enige verandering: nu heb je ook de search in GR, en het exacte aantal ongelezen feeds tssn 100 en 1000 (vroeger alleen tot 100, boven de 100 verscheen er 100+).
  Hope this helps!

 • Tiens, klinkt als een slechte instelling. Ik kom telkens op een Google pagina waar ik moet kiezen of ik de feed aan mijn Google homepagina dan wel aan Google Reader wil toevoegen. Ik zou eigenlijk de default op Google Reader willen krijgen.

 • Ik heb net hetzelfde probleem. Ik gebruikte altijd die functie in FF maar nu heb ik die maar noodgedwongen door het knop dat google reader aanbiedt om te subscriben. Je vindt deze knop onderaan deze pagina:
  http://www.google.com/reader/view/#overview-page

  Gewoon slepen in je bookmark toolbar. 🙂

 • Matthias

  8 september 2007 at 5:47 pm

  @Serge: had ik vroeger dus ook. Maar sinds eind vorige maand is dat dus verandert om één of andere reden.

 • Die oplossing van Mike in discussie die je zelf linkt zou op het eerste zicht moeten werken.
  Maar toch nog even voor de zekerheid mijn instellingen die ervoor zorgen dat ik direct naar google reader ga:
  (wijzigen in about:config)
  browser.contentHandlers.types.2.uri : http://www.google.com/reader/view/feed/%s

  browser.contentHandlers.auto.application/vnd.mozilla.maybe.feed : http://www.google.com/reader/view/feed/%s

 • Ik heb hetzelfde probleem sinds kort, bijzonder vervelend inderdaad.

 • Ik blijf het redelijk laag vinden van Google om de term “iGoogle” te gebruiken. Dat is zoiets dat je verwacht van een klein chinees bedrijf dat wilt meevaren op de iHype van Apple ..

 • ‘k Heb het probleem ook gehad. ‘k Gebruik nu ook altijd die ‘subscribe’-knop in de bladwijzerbalk.

Commentaar is gesloten