Netsensei

Much Ado About Nothing

Google reader vs iGoogle

Beste Lazyweb,

Sinds vorige maand heb ik te maken met volgende eigenaardigheid: wanneer ik een feed wil toevoegen aan Google Reader via Firefox doe ik het volgende: ik klik op het RSS icoontje dat in de Firefox Locator bar verschijnt. Firefox bood dan de mogelijkheid aan om de feed automatisch toe te voegen aan Google Reader. Ik vond dat zeer handig en ik maakte er dan ook geregeld gebruik van als ik een feed wilde volgen die mij interesseerde.

Tegenwoordig pruttelt Firefox tegen. Als ik op het RSS icoontje klik en in de nieuwe pagina kies om de feed toe te voegen aan Google Reader krijg ik in plaats iGoogle voorgeschoteld. Die laatste is een soort gepersonaliseerde homepagina waar je met widgets zaken zoals feeds en toestandjes zoals weer, nieuws, beursberichten,… kan toe voegen. iGoogle vind ik veel te onoverzichtelijk om 200+ feeds mee te voegen. Google Reader is een beter alternatief. Maar op dit moment kan ik slechts feeds aan Google Reader toe te voegen door de URI van de feed manueel te kopiëren en rechtstreeks in Google Reader toe te voegen wat ook wel vrij onpraktisch is.

Ik heb ondertussen gekeken in mijn about:config en daar met een aantal variabelen gespeeld, maar zonder succes. Naar het schijnt is het een gekend probleem. Heeft iemand anders al hetzelfde ondervonden? Of weet iemand een goede oplossing?