Trip down memory lane

Wat heb ik vandaag gepresteerd? Wel, ik heb wat geknoeid in JAVA! Trip down memory lane want dat is toch al van mijn ASI opleiding (2003-2004) geleden dat ik nog eens serieus met JAVA heb gewerkt!

Wat ik heb gemaakt? Een eenvoudige TIFF naar JPEG batch converter! Eigenlijk is het vooral een grafische schil rond nconvert. Het werkt eigenlijk zo: je geeft een bronfolder met TIFF bestanden op, je geeft een doelfolder op waar je JPEG afbeeldingen terecht moeten komen en dan duw je op de grote ‘conversie’ knop. Even later krijg je een ‘conversie voltooid’ berichtje en zijn je versgebakken JPEG beeldjes (met watermerk en al!) klaar voor consumptie.

Swing, callbacks, inner classes en listeners zijn vandaag mijn deel geweest! De code zelf is niet om aan te zien, maar het werkt anders best wel ok. Ik zou de configuratie nog wat vriendelijker willen maken door alles in een aparte config.xml file of zo te steken. Nah ja…

Waarom? Omdat we over een paar duizenden TIFF bestanden beschikken die we zouden willen omzetten. Liefst op een relatief eenvoudige no-nonsens manier. En dit leek me wel de aanpak die dit het meest benaderde.

7 replies

 • Hola! Stop! Keer efkes terug, ASI? ASI op de universiteit Gent in de Plateau? Met informatica van bvb Dhoedt en Pickavet?

  If so, dan heb jij waarschijnlijk voor de Java practica sessies in mijn klas gezeten šŸ˜€

 • http://www.irfanview.com -> download -> file -> batch conversion
  1 min werk, en dan is het gewoon even wachten…

 • Matthias

  7 juni 2007 at 9:11 pm

  @CraHan: Euh, ja. Met Dhoedt en zo…. *eek!*

 • @Bert: de persoon die ermee moet werken leert nog maar net met een pc werken. Hoe makkelijker de interface, des te liever!

 • @Matthias: ‘k was destijds assistent van Dhoedt en Pickavet :). Je zal wel een deel van die Java practica van mij gekregen hebben dan šŸ˜‰

 • IrfanView ondersteunt ook command line batch processing. Misschien is het eenvoudiger / tijdsbesparend om een batch file voor die mens te schrijven?

 • @Dieter: mja, wij gebruiken XNview en nconvert werken gelijkaardig. En die zijn ook command line. De opties die de mens mag aanpassen zijn:

  – watermerk (tekst)
  – verhouding (in % uitgedrukt)
  – doelfolder
  – bronfolder

  Meer niet. ’t Zou echt wel een nobrainer moeten zijn.

Commentaar is gesloten