Uw bakkes!

Twitter is een succesverhaal. Zoveel is duidelijk. En na dik een dag of twee twitteren moet ik zeggen dat het mij best wel bevalt. Alleen, hou er rekening mee dat ook Google een grote fan is van Twitter. Peter demonstreert dit even.

Ik heb gelijk mijn account op ‘protected’ gezet om het Google wat moeilijker te maken. Maar zoals ik al zei: een portie zelfcensuur kan natuurlijk nooit kwaad. De gouden regel is altijd al geweest: what’s been shared on the web, stays on the web.

Twitter is een razendsnel medium, bijna een beetje zoals IRC. In tegenstelling tot een blog gaat de gemiddelde Twitteraar nog minder tijd nemen om na te denken wat hij/zij schrijft. 160 karakters per boodschap is bovendien niet zo heel veel. Maar een Twitterboodschap is wel hetzelfde als een sms: gemakkelijk uit context te trekken en voor ruime interpretatie vatbaar. Alleen beperkt de impact zich niet tot je relatie met die ene ontvanger, maar met een volledige groep die het berichtje toevallig ontving én toevallige googlende surfers.

Wat leert ons dit? Dat je gewoon goed moet opletten wat je op Twitter zegt. Meer nog, wannéér je het zegt. Je gooit immers je leven gewoon op het net. Stel dat ik, als recruiter, een actieve Twitteraar – neem nu Nicodemus – een tijdje in het oog houd of in zijn archieven snuister, en ik merk dat de mens elke dag pas om 10 uur opstaat met de melding ‘die laatste whisky was er gisteren teveel aan’ en om 14 uur al klaagt over zijn werk, tjah,… echt een goede indruk laat dat nu ook niet na.

5 replies

 • en twee dagen gelden moest meneer nog niets van twitter weten…

 • Een kleine rechtzetting: ik begin elke morgen voor negen uur, heb al in geen jaren geen whiskey meer gedronken en recruiters kunnen me op dit moment gestolen worden… ik = zelfstandig. neh 🙂

 • Die laatste redenering is dikke bullshit. Daarbij, als een recruiter mij niet wil aannemen omdat ik pas om 10u begin en elke avond nog een whiskey neem, is dat best okee. Ik zou niet willen werken voor zo’n kleingeestige werkgever. 😉
  Maar ja, ik = zelfstandig, heh. 🙂

 • Matthias

  13 april 2007 at 10:27 am

  @Inferis: ik legde het er natuurlijk ook wel vre-se-lijk dik op hé.

  De vraag is natuurlijk: welke recruiter gaat bij elke sollicitatie actief op Twitter gaan kijken om een background check te doen? Waarschijnlijk geen één. Ik geef toe dat ik dus daar scheef zat.

  Het punt blijft natuurlijk wel dat wat je Twitter iéts te gemakkelijk door de Googlebot wordt opgepikt.

 • Ik snap niet goed wat daar zo verrassend is?

Commentaar is gesloten