Netsensei

Much Ado About Nothing

7/11

Om het met de kop van de Metro van maandag te zeggen: seven eleven is d-day. Wordt BHV morgen gesplitst of niet? Niet dat dat de hamvraag is, want zoals het er nu voor staat lijkt het meer dan waarschijnlijk. Waar het om draait is: waar eindigt dit ganse verhaal?

Er mag dan nu veel drama rond worden verkocht, in werkelijkheid wordt de soep niet zo heet opgediend. BHV is vooral een symbooldossier geworden. Het splitsen van de kieskring betekent vooral dat er nieuwe federale verkiezingen kunnen worden uitgeschreven en men niet meer met de rug tegen de muur moet onderhandelen.

Ik ben voorstander van het splitsen van de kring. Niet zozeer omwille van de symboolwaarde, wel omdat dit mogelijk nieuwe federale verkiezingen blokkeert en daardoor een molensteen is voor elke nieuwe formateur die zou worden aangesteld. Natuurlijk, door zijn symboolwaarde zullen de franstaligen een volgende formateur het nog lastiger maken en wordt Leterme helemaal buitenspel gezet. Het zou mij eigenlijk niets verbazen moest onze volgende premier een franstalige zijnā€¦

Ik ben benieuwd!

O ja, good job emich!