Netsensei

Much Ado About Nothing

Pitta gastronomique.

In mijn niet aflatende queeste naar nieuwe persoonlijke gastronomische experimenten heb ik vanavond geprobeerd pitta te maken. Ik heb daarvoor dit recept gevolgd. Vrij eenvoudig, snel gemaakt en heel lekker.

Bij ontstentenis van Filet Américain heb ik gekozen voor klassiek lamsgehakt. De combinatie met provençaalse kruiden komt even goed, zoniet beter, tot zijn recht met lam. Maar dat is mijn persoonlijke smaak. Minder lekker vond ik de cheddar. Bij mijn eerste pitta had ik er een aantal fijn gesneden blokjes tussen gepropt, maar ik kon het niet bepaald een succes noemen. Saus natuurlijk te nemen naar keuze. Nog een nadeel vond ik dat je niet bepaald héél erg veel in zo’n pittabroodje kan krijgen. Ik had er dus al vlug een drietal op.

In ieder geval: ideaal voor de liefhebbers van de snelle, voedzame hap.