GSM fraude?

Het begon vorige week. Ik kreeg een omineus SMS-berichtje: “U hebt uw rekening nog niet betaald”. Tiens. Had ik dat dan nog niet gedaan? Even overviel mij de twijfel. De dag ervoor was er op het VRT journaal nog gewaarschuwd voor GSM fraudeurs allerhande. Virtueel gespuis dat het op uw portemonnee heeft gemunt. Ik vertrouwde het zaakje niet en besloot te wachten tot het weekend. Voordien kon ik toch niet écht controleren of ik de factuur al dan niet had betaald.

Afgaande op het nummer kwam het berichtje bovendien van een BASE abonnee, maar zelfs daar mag je niet zomaar van uitgaan, tegenwoordig. Ik vond de factuur geopend op mijn bureau en ik ging ervan uit dat die was betaald. No fuss, no sweat: dit ging gewoon om zielige poging tot oplichting.

Tot ongeveer 15 minuten geleden: een voicemailberichtje herinnerde mij aan mijn nog altijd niet betaalde BASE factuur. Tiens, zou het dan toch…? Straks even kijken in mijn PC banking historiek om te zien of ik dat dan toch heb betaald. Misschien ben ik het toch uit het oog verloren? Hmz. Moet ik nu écht naar een BASE winkel stappen om de volle zekerheid te krijgen dat het wel degelijk om authentieke BASE reminders gaat? Gah! Noem mij paranoia, maar ik heb geen zin om als een blind schaap mijn wol af te staan. Ik dacht trouwens dat dergelijke aanmaningen per brief worden medegedeeld…?

5 replies

 • Proximus herinnert mij ook als de vervaldatum van de factuur is verlopen … misschien is dit een gelijkaardige service van Base …

 • controleer maar eerst ze!
  en smssen van base zijn toch meestal nummers met maar 4 cijfers of vergis ik mij???

 • Het zou mij echt niet verwonderen mocht BASE je op die manier verwittigen. Het is een pak sneller, en voor hen zelfs helemaal gratis. Zeker eens nakijken. Desnoods bel je gewoon eens naar de gratis helpdeskd (1999), ze zullen je daar wel kunnen helpen.

 • Matthias

  1 augustus 2006 at 9:06 pm

  ha bon! oké. Daar gaan we morgen eens naar bellen. Mercie!

 • Die reminders komen idd van een gewoon abonne nummer van base. Ik heb da al een paar keer gehad en het klopte wel. Tis wel raar dat het van een gewoon nummer komt ipv een kort nummer.

  Btw: hou zouden fraudeurs voordeel hebben bij zo’n smsje? Jij betaalt int slechtse geval nog es aan Base, die zullen dat dan wel verrekenen bij de volgende factuur.

Commentaar is gesloten