De queeste continues

In de zoektocht naar een goede koop voor de D50 die ik op het oog heb: men klikke op deze promofolder.

Dit lijkt me een uitzonderlijke slag te zijn. één D50, Twéé lenzen (18-55/55-200), een 1Gb SD kaartje én een draagtas voor 899 euri! In de mediamarkt zag ik een D50 kit (met één lens en zonder extra’s) voor 666 euro staan. Hetzelfde op het internet. Het is natuurlijk 233 euro meer. Ik vraag mij dan ook af of het wel zijn slag waard is.

Bovendien iis de winkel ook nog eens achter de hoek (Eiermarkt) en open tot een treffelijk uur! Een snelle googleactie leert mij dat Foto Grobet bovendien een zeer goedkope schijnt te zijn!

Ideëen?

12 replies

 • ik zou in uw geval eerder uitkijken naar een body en bvb de 18-70 DX ( de kitlens van de D70) er bijnemen ipv die twee lenzen. Die 18-55 is een zware teleurstelling.

 • Matthias

  20 juni 2006 at 2:36 pm

  Mja, goed punt. Ik heb al gehoord dat de kitlens van de D50 niet fantastisch is… ik kan altijd vanavond eens binnenlopen bij Grobet om te informeren…

 • kijk eerst goed uit e kep! niet te snel beslissen e! da je der achteraf geen spijt van hebt e.

 • Ik heb onlangs een D50 gekocht, de kit (met dus de 18-55) en ik heb daar 639€ voor betaald.

  Ik heb mijn beslissing heel lang overdacht, en dit leek me het beste. Die 18-55 valt best wel mee hoor.

  Let ook op dat die SD-kaart die erbij zit een Ultra-speed kaartje is. Ik heb er zo eentje, en dat is geweldig handig. Als je burst is de schrijfsnelheid van je camera naar de buffer ongeveer hetzelfde of zelfs minder dan die van de buffer naar de kaart, waardoor je je hele kaart vol kan bursten in één keer.

  Wel ga ik binnenkort (denk ik) een Sigma 55-200 bijkopen. Zo’n ding kost ongeveer 200€.

  Het hangt natuurlijk vooral af waarvoor je de camera gaat gebruiken. Mik je op professionele doeleinden, dan kijk je best uit naar een andere camera. Ik vind het daarom ook zeer sterk overroepen om de 18-55 als een “zware teleurstelling” te bestempelen. Je moet de D50 in zijn context bekijken.

 • Ik moet Manuel bijtreden betreffende die lens: ik heb op de mijne (D70) de 18-70 DX zitten.

  Het verschil ook tussen de lenzen zitten hem op twee grote punten:

  de DX lens heeft z’n eigen motor (servo) om scherp te stellen dit heeft als gevolg dat hij fluisterstil is en ook nog eens zeer snel scherpstelt. Dit is tegenover een lens die aangestuurd word door de interne motor van de body wat soms de snelheid der scherpstellen niet ten goede komt. Lenzen van het laatste soort noem ik ook koffiemolens.

  en ten tweede heeft een DX lens ook een betere coating op het glaswerk.

 • ehm, die kitlens die ik heb is een DX-lens…

 • Matthias

  20 juni 2006 at 6:49 pm

  Mja. ’t prijsverschil tussen de twee lenzen is op zich 200 euro. Ik heb geïnformeerd bij Grobet. De DX lens komt op een 360 euro of zo.

  Een D50 DX 18-70 lens 1Gb SD komt op een 884 euro. Een draagtas komt op een 120 euro volgens de verkoper (nu ja, zelf een goedkopere kopen kan altijd). Ik maak volgende afwegingen:

  1. Grobet biedt een garantie van 2 jaar. De internetwinkels die ik gezien heb de afgelopen dagen bieden slechts 1 jaar garantie. Bijkomende garantie (tot drie jaar bv. fotokonijnenberg.nl) kost al snel 90 euro extra. Ook al zijn die kits goedkoper. De verzendingskosten lopen ook al snel op (ik kan niet zomaar even naar Duitsland, daarvoor ben ik niet mobiel genoeg). Kortom, dat voordeel ben ik zo kwijt. En ik wil écht wel iets meer dan 1 jaar garantie. Meer zelfs, de Belgische wetgeving geeft mij het recht als consument op 2 jaar garantie. Hoe dan ook. Waarom zou ik mijzelf tekort doen?

  2. Wil ik het risico lopen met een 18-55 lens, en het bekomt mij slecht, dan moet ik sowieso 360 euro extra uitgeven bovenop de 650 euro die een D50 kit in de meeste winkels kost. Anderzijds, als ik er nu voor 884 euro bij Grobet koop dan loop ik dat risico niet. Dan spaar ik een goeie 120 euro uit aan een potentiële miskoop (de standaard kitlens) die mij misschien verplicht later toch de duurdere lens te kopen.

  3. De argumenten van Welta en Manuel dat een duurdere lens ook kwalitatief een betere en leukere fotoervaring bieden.

  4. Ik heb ook geïnformeerd over een tussenmaatje lens bestaat die beter is dan een 18-55 maar niet zo duur als een 18-70. De verkoper bij Grobet wist mij te vertellen dat ze alvast geen zo’n lenzen hadden of weet hebben van het bestaan van zo’n lens.

  Kortom, het zijn twee afwegingen die mij doen neigen om toch voor het voorstel van Manuel en Welta te gaan: een D50 met 18-70 DX lens. Hm. Nog een nachtje over slapen.

 • @Matthias nog een tip als je veel dingen binnen wil gaan doen en portretjes koop je dan na verloop van tijd de 50mm 1/8 erbij, ding kost /- 120 euro en is elke cent waard. Welkom in de wondere wereld van reflexcamera’s.

 • Matthias

  20 juni 2006 at 9:46 pm

  Even het papiertje erbij gehaald voor de data van Grobet: D50 (body) en een 1 Gb SD kosten er 545 euro. De 18-70 lens kost er 339 euro.

 • Ik ben eigenlijk juist dezelfde aankoop aan het plannen. (D50 met 18-70, denk ik)
  Interessant om hier te weten te komen waar je de beste koop kan vinden.
  Hou ons op de hoogte!

 • Doorgehakt at Netsensei
 • Onlangs heb ik voor het werk bij Grobet een D70 gekocht.
  Aangezien de camera daar ebruikt wordt door verschillende ‘fotografen’ is het echt wel meegenomen dat de body van een D70 veel steviger (want van metaal) is.

  Prive hebben we ook een D70.

  Maar Grobet is echt wel een heeeel goeie winkel.

Commentaar is gesloten